Cumhuriyetin Kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ü sosyal medya hesabı üzerinden hedef alan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, "O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım" ifadelerini kullanarak paylaşımlarını savundu.

hedefhalk.com'un haberine göre, Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik ağır hakaretler içeren paylaşımlarda bulunan Uzunlar, 10 Kasım Atatürk'ü anma günüde de yapılan saygı duruşunu da hedef aldı.

Uzunlar, "Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin" şeklindeki skandal sözlerinin ardından "Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun" şeklinde bir alıntıyı da paylaşarak, kılık kıyafet devrimindeki fötrü resminin altına ise 'Yahudi şapkası benzetmesini' yaptı.

ATAÜRK'Ü KARALAMA GİRİŞİMİ!
Atatürk için, "Cuma namazını hiç kaçırmazdı, Perşembe'den kılardı, sahurda tek kadeh rakı ile sabaha kadar oruç tutardı" gibi çirkin yakıştırmalarda bulunması dikkat çeken Uzunlar'ın, Atatürk'ün sözde bir mason lidere yazdığı "Emrettiğiniz gibi ülkeyi kurdum, şimdi emrettiğiniz gibi dinsizleştirme faaliyetlerine başlayacağım, hilafeti kaldıracağım" gibi yalan bir mektuba da paylaşımları arasında yer verdi.

"O PAYLAŞIMLAR BANA AİTTİR"
Paylaşımları Samsun'da ve sosyal medyada infiale neden olan AKP'li Uzunlar, Samsun Haber TV'ye yaptığı açıklamalarda ise paylaşımlarına sahip çıkmaktan geri durmadı.

Paylaşımları için "O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım" savunmasında bulunan AKP'li Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uzunlar, şöyle konuştu:
"Atatürk bizim kurucu devlet başkanımızdır. İlk Cumhurbaşkanımızdır. Buna kimsenin bir itirazı var mı? Yok. Benim de yok. Bu yaşıma kadar hep siyasetin içinde oldum bir kere bile Atatürk karşıtlığı yapmadım. Kaldı ki o sosyal ağ benim bu göreve gelmeden de kullandığım bir ağdır ve siyasi sıfatımla bir ilgisi yoktur. O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım."
İNCELEME BAŞLATILDI
Öte yandan tepkilerin ardından AKP Samsun İl Başkanlığı'nın, 10 Kasım'da Atatürk ile ilgili sosyal medya sayfasından çirkin paylaşımlarda bulunan AKP Grupbaşkanvekili Hasan Uzunlar hakkında inceleme başlattığı duyuruldu.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akplimeclisuyesindenataturkeskandalhakaretler256204h.htm
YSK'dan flaş açıklama... Makam araçlarıyla gezi düzenlenemeyecek ama yasaklama Erdoğan'ı kapsamıyor!625 izlenme
Bakan Koca corona tablosunu açıkladı:Toplam vaka sayısı 273.301'e, vefat sayısı da 6.462'ye yükseldi!129 izlenme
Nasıl bildiler? Sedat Peker ve Mehmet Eymür 'saldırı' sinyali vermişti92 izlenme
Ekonomist Bartu Soral açıkladı: "Emekli ve işçiye 27 Bin lira maaş mümkün!"45 izlenme
Şimşek ve Yılmaz'ın gidişi yetmedi: Erdoğan da BAE’ye gidecek54 izlenme
1 Ocak'ta başlıyor: Emeklinin maaşından kesinti yapılacak29 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Oylar yüz kere de sayılsa sonuç değişmez210 izlenme
Danıştay kararı da TÜGVA’yı durduramadı!98 izlenme
Emeklilerin alacağı bayram ikramiyelerinin tutarı belli oldu
Metro Turizm'de çocuğa cinsel istismarda bulunan muavin tutuklandı!
Erzurum’da infial yaratan olay sonrası müftü devlet töreniyle uğurlandı!
Konya’da provokasyon! Laikliği hedef alan bir grup sokaklara ‘yaşasın şeriat’ yazıp görüntüleri sosyal medyada paylaştı