Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’nı 2018’den beri uyardığı yabancı uyruklu kişilere verilen sağlık hizmetlerinden doğan alacakların tahsis edilememesi sorunu bu yıl da çözülemedi. Bakanlığın son yayımlanan raporunda kamunun bu kapsamdaki alacaklarının 131 milyon 378 bin 868 TL’ye yükseldiği belirtildi. Raporda alacakları takip edecek bir kontrol mekanizmasının olmadığına da dikkat çekildi.
Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’nı ilk kez 2018’de uyardığı, “yabancılara verilen sağlık hizmetlerinden doğan alacakların takip edilmemesi” sorunu, aradan geçen dört yılda çözülemedi. 2020’de 70 milyon TL’yi geçen alacaklar, 2021’de 131 milyon 378 bin 868 TL’ye yükseldi.
ZAMANAŞIMI UYARISI
Geçen yılki denetim raporunda bakanlığı üç yıldır uyardığını anımsatan Sayıştay, “Alacağın takip ve tahsilinin yapılması ve zamanaşımı nedeniyle oluşacak kamu zararı riskinin giderilmesi için kontrol mekanizması kurulmalı” uyarısını bu sene de yineledi.
Raporda bu sene yabancılardan tahsil edilebilen miktarın önceki seneden de az olduğuna dikkat çekilerek, “2021’de tahsilatın tahakkuka oranı yüzde 41.29 olarak gerçekleşmiştir. 2020’de ise bu oran yüzde 45.03 olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca 112 ambulans hizmeti sunulan yabancılardan kimlik tespiti yapılamayanlara fatura düzenlenemediği için ilgili tutarın tahakkuk kaydı yapılmamaktadır” bilgisi paylaşıldı.
KRT
Amerikalı bir baba kızına Atatürk'ü böyle anlattı, görüntüler sosyal medyada viral oldu!50 izlenme
Bir veli CİMER'e 'öğrenciler kızlı erkekli oturuyorlar' şikâyetinde bulundu, öğretmenlere uyarı geldi!34 izlenme
Mustafa Kemal’in Kırklareli’nde kurduğu fabrika satılıyor!282 izlenme
Diyanet'in ödeneği 114 üniversiteyi geride bıraktı40 izlenme
Ekonomist Muratoğlu: Esas patlama Ağustos sonunda yaşanacak1507 izlenme
İmamın doktorlarla ilgili sözleri tepki çekmişti… Hâlâ açığa alınmadı!47 izlenme
Depremzedeler çaresiz bir başına böyle bırakıldı: Depremin ikinci günü çekilen video her şeyi açıklıyor32 izlenme
İmamoğlu açıkladı: “Yerel seçimden önce İstanbul'daki AKP'li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı 45'er milyon TL para göndermiş. Bir tek MHP'li Silivri belediyesine göndermemiş”34 izlenme
Benzine zam geliyor!
Menzil şeyhinin lüks aracıyla geçit töreni: Müritleri 12 milyon liralık aracının etrafını sardı
Murat Ongun “Hani eşler, çocuklar kutsaldı?” diyerek İBB operasyonuna tepki gösterdi!
İktidara yakın yazara göre iyi müslüman olmanın şartı "Devşetin reisine isyan etmemeli!"