Zonguldak’ta Fener Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Murat Durmuş, derste öğrencilerinden “İslami Dönem Türk Edebiyatı ile İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı’nı karşılaştırmalarını ve farklılıkları yorumlamalarını istediği” ve ders sırasında “ezan okunurken camı kapattığı” ileri sürülerek yapılan şikâyet sonrası “Halkı din ve mezhep ayrımcılığına sürüklediği” gerekçesiyle Çankırı’ya tayin edildi ve meslekte kademe ilerleme cezası verildi.
Cumhuriyet’ten Ali Ayaroğlu’nun haberine göre, Durmuş’un verdiği ifadede “Müfredatta yer alan bu konuları öğrencilerimden yorumlamaları ve karşılaştırmalarını istememden daha doğal bir şey olamaz. Okulun hemen karşısında camimiz var ve ders esnasında ezan okundu. Ben de öğrencilerimin dikkatinin dağılmaması için camı kapattırdım” dediği öğrenildi.
Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Durmuş’a verilen cezaya tepki göstererek, sürgünden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
https://www.abcgazetesi.com/ezanokunurkencamikapattidiyeogretmenisurgunettiler21487
Seçim bitti, zamlar gaza bastı40 izlenme
Bahçeli’den İYİ Parti’ye ittifak çağrısı! “Çağırdık dönmediniz, yerel iktidarda komşu olalım”41 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.253 yeni vaka tespit edilirken, 11 kişi hayatını kaybetti, 1.782 kişi sağlığına kavuştu!44 izlenme
Atatürk'ü duygulandıran o destan! Şehit askerin cebinden çıktı...30 izlenme
Kamu İhale Kanunu'nda harf tükenince reform geldi!52 izlenme
CHP Trabzon İl Başkanı'ndan açıklama: "İmamoğlu’nun ziyareti engellenmeye çalışılıyor"36 izlenme
Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a 'İnce ile fazla uğraşma, İnce'yi tanıyorsam seni sandığın dibine gömer !'1549 izlenme
Atatürk'e hakaret eden imam, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın kayınpederiymiş!81 izlenme
Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler: "Zirvedeyken bırakmak lazım Merkel gibi"
AKP'li belediye 1 milyon liralık geziyi savundu! 'Fiyat çok uygun bence'
Enkazdan çıkarılan Nihat Önbaş kurtarılamadı... Kolonlar kesildi iddiası
Bakan Tunç: "TUSAŞ'a saldırı görüntülerini paylaşanlara soruşturma açılacak"