Flash TV'de Gizem Fidan'ın sunduğu Hafta Sonu Sıcak Haber programına canlı yayında bağlanan gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğini açıkladı.
Gizem Fidan'ın sorularını yanıtlayan Erk Acarer, Sedat Peker'in nerede olduğu ve son durumuna ilişkin önemli bilgiler açıkladı.
SEDAT PEKER NEREDE KALIYOR?
Sedat Peker'in son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Acarer, "Sedat Peker bildiğimiz kadarıyla hala Birleşik Arap Emirlikleri'inde ve yine bundan 2 gün önce attığım tweetler güncelliğini koruyor. Aşağı yukarı 1 haftadır birebir bir iletişim kuramıyorum. Bu bilgileri yakınları ile kurduğum ilişkilerden öğreniyordum. Kendisi ile facetime üzerinden iletişim kuruyordum. Yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre ailesi ile birlikte. Videolarda gördüğümüz otelde kalıyor ama telefon ve internet gibi bir erişimleri yok. İnternet olanakları tamamen bitti. Kızları okul ile ilgi de interneti kullanamıyor. Oyun oynamaları bile yasak. Çünkü Sedat Peker'in buradan bir sızma yapacağına dair kaygı duyuluyor." diye konuştu.
TÜRKİYE VE BAE GÖRÜŞMESİNDE SEDAT PEKER KONUŞULDU MU?
Bunların nedenini BAE ve Türkiye'nin yakınlaşması olarak açıklayan Acarer "BAE ve Türkiye'nin yakınlaşmasının iki temel nedeni vardı. AKP iktidarı sıkıştı. Ekonomik yönden ve Sedat Peker'in Mayıs ayından beri yaptığı ifşalar nedeniyle sıkıştı. Zaten kriminal bir iktidar olduğunu biliyoruz biz ama Peker'in iddiaları bunu bir adım öteye götürmüştü. GörüşmedeSedat Peker'in iktidara verdiği rahatsızlık ve engellenmesi konuşuldu. Sedat Peker'in anlattıklarına yalana diyen iktidar, susturulması için neden bu uluslararası görüşmeleri yaptı." ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEK Mİ?
Sedat Peker'in Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulunan Acarer, "Türkiye bu konuda istekli olabilir ama Sedat Peker önemli bir figür. Dünyanın her yerinde joker olabilecek bir figür. Böyle bir durumun gerçekleşeceğini düşünmüyorum." dedi.
SEDAT PEKER TUTUKLU MU?
Gizem Fidan'ın "Tutukluluk" sorusu üzerine Acarer, "Sedat Peker'in ev hapsi durumu tutukluluk olarak düşünülebilir. Türkiye'de ev hapsi olanlarla görüşebiliyordum. Ama Peker'e böyle bir ulaşım durumumuz bile olmaması ağır bir tecrit olduğunu gösteriyor." yanıtını verdi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/erkacarerdensedatpekeraciklamasiburadanh102593.html
'Düşman bile yapmaz' ama onlar yapacak... Erzincan'dan ders alınmadı: Trabzon'daki iki yayla altın madeni için paylaşıldı40 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan sert sözler 'Abdullah Gül haindir!'358 izlenme
Türkiye yatırım beklerken Sisi'ye para yağdı31 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı, verdiği ifade de ortaya çıktı42 izlenme
Sayıştay raporunda ortaya çıktı: İşte Saray’ın bir yılda harcadığı para!29 izlenme
Depremden 10 saniye önce telefonlara gelen uyarı sosyal medyada gündem oldu47 izlenme
TRT spikeri, ödül töreninde tutuklu öğrencilere destek veren yönetmene hakaretler savurdu! 'Şerefsizler... Kansız köpek... Vatansız teröristler'18 izlenme
İBB Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama "Veriler tartışmalı! İstanbul’da 60 bin civarında Covid-19 hastası var!"86 izlenme
Mansur Yavaş'tan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması
Cumhur İttifakı'na katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Erdoğan üçüncü kez aday olamaz" demiş!
Vatandaştan Erdoğan'ın "Milletimden biraz daha sabır ve milli mücadeleye destek bekliyoruz" sözlerine cevap geldi! "Ne gibi bir sabır bekliyorsun ki? Zaten 20 yıldır milletin anası ağladı"
AKP’li meclis üyesi ‘rant ve usulsüzlük var’ dedi partisinden istifa etti!