Home
13 Nisan 2019 ( 168 izlenme )
Reklamlar

Şarbon hortladı! Bir mahalle karantina altında


Geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi endişelendiren şarbon hastalığı, Kahramanmaraş'ta tekrar görüldü. Kahramanmaraş'ta bir yurttaş vücudunda çıkan yaralar sonrası hastaneye gidince, şarbon hastalığı tespit edildi. Mahalle karantinaya alındı.


Çobanbeyli Mahallesi'nde yaşayan bir kişi, el ve vücudunda yaralar çıkması üzerine bu sabah Afşin Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde adı açıklanmayan hastada şarbon tespit edildi.

Hastanın et yediğini söylemesi üzerine de durum Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne  bildirildi. Ette yapılan incelemede de şarbona rastlandı. 

Mahalle hemen karantina altına alındı. 1500 hayvanın bulunduğu mahalleye, hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, ekipler ilaçlama çalışması başlattı.

DHA

https://halktv.com.tr/gundem/sarbonhortladibirmahallekarantinaaltinda390707h

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu canlı yayında açıkladı 'İBB bütçesinden TRT dizisine 12,5 milyonluk bütçe niye verilir ki ?' Silivri'deki İmamoğlu, Erdoğan'a 14,9 puan fark attı! Emekli aylıklarının yatırılacağı tarih belli oldu! Tasarruf kamuya uğramadı kemer sıkmak yine halka kaldı