
Yüksek Seçim Kurulu”nun (YSK), 24 Haziran’da birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin aldığı 327, 330, 333 ve 334 sayılı kararlar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Yurtdışındaki seçmenlerin oy kullanma tarih ve süreleri, gümrük bölgeleri ve havalimanlarında kurulacak sandıklara ilişkin düzenlemeleri içeren kararlardan biri de adaylardan istenecek belgelere ilişkin.
YSK’nın 327 sayılı kararında, 24 Haziran Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin siyasi partiler tarafından YSK’ya milletvekili aday listeleri verilirken, nüfus kayıt örneği, öğrenim/mezun belgesi, adli sicil ve arşiv kaydı belgesi ile askerlikle ilişiği olmadığına dair belgelerin “eDevlet” kapısından (www.turkiye.gov.tr) barkodlu alınmış olanların da kabul edileceği belirtildi.
2014’TE ONAYLI DİPLOMA İSTENMİŞTİ
Geçmiş yıllarda yapılan seçimlerde aday başvurularının kabul edilebilmesi için noter ya da siyasi parti yetkililerince onaylanmış nüfus cüzdanı ve diploma örneklerinin eklenmesini zorunlu tutulmuştu.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 8 Haziran 2014 tarihinde yayınlandığı 2923 sayılı “Cumhurbaşkanı seçiminde; seçilme yeterliliği, aday gösterilme, adayların görevden ayrılmalarına ve seçim sistemi ile uygulanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin” kararda adaylardan yüksek öğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneği istemişti.
YSK’nın 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yayınladığı karar
Çürümenin resmi kayıtları: 2023’te savcılıklara gelen çocuk cinsel istismarı dosya sayısı 40 bin 71323 izlenme
Faturalar cep yakıyor: Elektriğe son 15 ayda yüzde 130 zam!62 izlenme
Danışman ve AKP’li başkan yardımcısı 17 emekli maaşını bir oturuşta yedi26 izlenme
Millet İttifakı'nın adayının belli olmasıyla panikleyen Cübbeli Altılı Masa'yı hedef aldı "Bunlarla uğraşan zaten ziyandadır"62 izlenme
Putin’e yakın isimden zehir zemberek sözler: "Acınası durumdaki nesli tükenmiş sapıklar"58 izlenme
Sarayın dibindeki ‘Gazi’ okulu sefaleti yaşıyor11 izlenme
Pınar Gültekin'in annesi: "Biz Anneler Günü'nü unuttuk artık"41 izlenme
Atatürk fabrika kuruyordu bu iktidar cezaevi açıyor39 izlenme
Ela Rümeysa Cebeci İmam-Hatipli çıktı
Depremzedelere çadırları kaldırın talimatı! Depremzedelere bu yapılır mı?
CHP'li Kaya: Tank Palet Fabrikası'nı 50 milyon dolar bulunamadığı için Katar'a satanlar 80 milyon liraya zırhlı araç alıyor!
Sedat Peker'den haber geldi! Erk Acarer açıkladı: Yılmaz Özdil ile birlikte konuşacaklar