Sayıştay, 2015 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı denetim raporuna, Saray’ın faaliyet sonuçları tablosunu da ekliyor. Bu tabloda, Cumhurbaşkanlığı’nın mali gelir – gider verilerinin yanı sıra yapılan harcamalar da yer alıyor.
Mutfaktan temizliğe, giyimden bakım ve onarıma kadar birçok başlıkta Saray’ın harcamalarındaki artış dikkat çekiyor.
12 gider kalemine 2015 – 2020 yılları arasında toplam 280 milyon 704 bin lira harcandı.
EN BÜYÜK GİDER KALEMİ SAĞLIK
Buna göre, söz konusu 6 yıllık dönemde, kırtasiyeye 14 milyon 341 bin lira, mutfağa 18 milyon 768 bin lira, tıbbi malzeme ve laboratuvar masraflarını içeren sağlık harcamalarına 66 milyon 214 bin lira ödendi. Sağlık, seçilen harcamalar içinde en yüksek paya sahip olurken, bunda corona virüs pandemisiyle nedeniyle 2020 yılında gerçekleşen 51 milyon liralık test, maske vb. giderleri etkili oldu.
2015 – 2020 yılları arasında Saray’ın temizlik masrafları 22 milyon 180 bin lirayı bulurken, giyim ve tuhafiye için 54.2 milyon lira harcandı.
Söz konusu dönemde tarımsal ve bitkisel ilaç alımlarına toplam 10 milyon 961 bin lira ödenirken, canlı hayvan alımı için 81 bin lira, yem için ise 728 bin lira harcama yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bina ve bu binalarda yer alan araç gereçler için toplam 63 milyon 710 bin lira bakım onarım ödemesi gerçekleştirildi. Yedek parcalar için 23 milyon 842 bin lira, vasıtaların lastikleri için ise 5 milyon 317 bin lira lira ödendi. Spor malzemelerine verilen para ise 6 yılda toplam 338 bin lira oldu.

Metin Uca'nın cenazesinde büyük saygısızlık! Ölene de mi saygınız yok?46 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken 'az kaldı' mesajı32 izlenme
Vatandaşın yüzde 71’i ekonomiden umut kesti49 izlenme
Depremde onlarca kişi hayatını kaybetmişti: 5 binada sorumlular 1 gün bile tutuklu kalmadı31 izlenme
Taşıt saltanatı tam gaz! Yeni bütçeden 1652 yeni araç alınacak!82 izlenme
İsmailağa Cemaati için hazırlanan propaganda videosu tartışma yarattı: "Atımız şaha kalktı mı hanginizin esamesi okunacak"54 izlenme
İran, ABD'nin saldırısının ardından İsrail'i 'Hayber' füzesiyle vurdu41 izlenme
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gözaltına alındı27 izlenme