Anasayfa1
09 Nisan 2026 ( 15 izlenme )
Reklamlar

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gözaltına alındı


CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, üç kişiyle birlikte gözaltına alındı. 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamaları yöneltildi.



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'bankamatik memuru' soruşturması kapsamında aralarında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de yer aldığı dört kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şüpheli A.A.’nın, 22 Eylül 2025 tarihinde Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak SGK kaydının bulunduğu ancak fiilen görev yapmadığının tespit edildiği belirtildi.

SGK Uzmanlık Raporu doğrultusunda olayda Ömer Eşki ile Bornova Belediyesi’nde çağrı merkezi müşteri temsilcisi olarak görünen A.A, Bornova Belediyesi Personel A.Ş Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürü P.K. ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü V. İ.A.’nın sorumluluklarının bulunduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Şüpheliler hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltı işlemi uygulandığı bildirildi.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mehmet Aydın’ın ilk ifadesi ortaya çıktı Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye hakkında hazırlanan raporun kabul edilmesine AK Parti Sözcüsü Çelik'ten tepki Esnaf açtı ağzını yumdu gözünü! 'Baştaki insan halkından korkuyor' İmamoğlu'ndan tarihi 29 Ekim konuşması! "100 yıl önce, binlerce şehidin canı ve kanı pahasına kurulan Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin çürütülmesine seyirci kalamayız"