Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Cemal Metin Avcı 13. duruşmada ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Mahkeme, Avcı'nın cezasını 'haksız tahrik' indirimiyle 23 yıla indirdi.
Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etti.
HABERTÜRK SPİKERİ CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ
Skandal karar, kısa sürede Türkiye gündemine otururken; söz konusu haberi sunan Habertürk spikeri Afşin Yurdakul canlı yayında isyan etti. Yayında gözleri dolan Yurdakul, "Bunları konuşmayacaksak, bu ülkede neyi konuşacağız bilmiyorum" dedi.
Yurdakul, karara şu sözlerle isyan etti:
"Türkiye Cumhuriyeti'nde bir kadın olarak ve bir basın mensubu olarak; bir kadın cinayeti haberini, sonrasında açıklanan yargı kararları vicdan yaralayıcıysa, haber gibi dümdüz okuyup geçmek çok zor. Karşımızda vahşice işlenmiş bir cinayet var ve 'haksız tahrik' ile 23 yıla indirilmiş bir cezadan bahsediyoruz. İnsanın gönlüne, kulağına şu geliyor; 'Vahşice öldürülürseniz, 23 yıl alıyor bunu yapan'. Böyle bir his oturuyor içinize.
Bunları konuşmayacaksak, bu ülkede neyi konuşacağız bilmiyorum. Bugün vicdanınız yaralanmıyor, sızlamıyorsa, ben hepinize yazıklar olsun diyorum."
NE OLMUŞTU?
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Gültekin, 16 Temmuz'da Ula İlçesi'ndeki evinden ayrılmış ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.
Ailesi ve yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden Gültekin'in bulunması için kampanya düzenliyordu.
Ailesi ve arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, Gültekin en son Akyaka'dan Muğla'ya gelmek için durakta beklerken görülüyordu. Ayrıca, Gültekin'in Menteşe'deki bir alışveriş merkezine gittiği ve üzerinde beyaz bir elbisenin olduğu bilgisi de paylaşıldı.
Jandarma, Gültekin'i bulmak için arama çalışmalarını bahsi geçen alışveriş merkezi civarında yoğunlaştırdı. Çalışmalar sürerken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi.
Bulunan cesedin Gültekin'e ait olduğu tespit edildi. Yapılan ilk incelemeler, Gültekin'in boğularak öldürüldüğünü ve daha sonra cesedinin bir varile konarak, ormanlık alana bırakıldığını ortaya koydu.
Yeniçağ
Çerçioğlu, CHP'den istifa etmeyen kimyagerin görev yerini değiştirdi!
Tanju Özcan bir Iraklının Şehitlik Mezarlığı’ndan satın aldığı 10 mezar yerini iptal ettirdi!
AKP'li ismin gösterişi tepki çekti! Ayağındaki 80 bin liralık botla yalın ayaklı çocuklara yardıma gitti!
Vali yardımcısından zehir zemberek sözler: ‘Çaldıklarınız burnunuzdan gelsin’
Kılıçdaroğlu seçime kadar koltuğundan kalkmayacakmış! Planı TGRT temsilcisi anlattı
AKP seçmeni de tepkili! Türkiye'de vatandaşların yarısı en az bir faturasını ödeyemiyor!
Köfteci Yusuf’ta domuz eti iddiası ortalığı karıştırmıştı: Şirketin avukatı cevap verdi
Memleketin geldiği üzücü nokta... Havaalanında tarikat şovu !
Kemal Kılıçdaroğlu sordu: 36 milyar dolar nereye gitti?
Vatandaşların dolar birikimleri arttı
Sağlık Bakanı açıkladı: 25.980 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.875.388'e, can kaybı da 40.844’e yükseldi!
Afganistan’ın son ekonomi bakanı Uber şoförü oldu: Fotoğrafı ortaya çıktı
İzmir yangını için şok suçlama! ‘Talimat almadan su sıkmıyorlar’
Atatürk'e hakaret eden imama gizlilik!