Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “3600 ek gösterge çıkacak mı?” sorusuna “Muhatabı biz değiliz” dedi ve topu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na attı. TBMM'ye bu konuda önerge veren CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 yılındaki seçim beyannamesinde 3600 ek gösterge konusunda söz verdiğini hatırlattı ve “İş neticeye gelince muhatap yok” dedi.
BEYANNAMEDE VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 Seçim Beyannamesi'ni açıklarken, “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız” demişti.
CHP'li Kasap da TBMM'ye verdiği önerge ile, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a “Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri için 2018 Mayıs ayında vaat edilen 3600 ek gösterge artışı ne zaman verilecek?” diye sordu.
Oktay ise, sadece Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşların görev alanına giren konulara ilişkin önergeler cevaplandırıldığını belirterek ‘'Bahsi geçen hususlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görev ve yetki alanına girmektedir” dedi.

Ali Fazıl Kasap
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın verdiği cevap için “2018 yılından bu yana seçim meydanlarında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söz verilerek vaat edilen 3600 ek gösterge artışının muhatabı biz değiliz demek, topu taca atmaktır. Tutamayacağınız sözleri vermeyin” açıklaması yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/3600ekgostergeyesaraysahipcikmadi6506427/
Patara'dan çalınan kumlar için tutanak tutan memuru görevden almıştı! 14 bin TL maaş alan kaymakamın 9 bin TL'lik ayakkabısı!52 izlenme
İmamoğlu'nun neden siyasete girdiğini büyük amcası anlattı: "Niye dedelerimiz bu vatan için toprağa düştü genç yaşta?"10 izlenme
AKP'li belediyelerde Veyis Ateş ve Süleyman Özışık 'temizliği'! İki isime ilişkin paylaşımları siliyorlar!89 izlenme
Milletin başına yeni bir çorap örülüyor!14 izlenme
Milyarlık ihale yine AKP’li adaya gitti!19 izlenme
Ahmet Çakar haklı çıktı! El pençe divan duran Galatasaray yöneticisi tarikatçı çıktı!!80 izlenme
Erdoğan'ın arşivinden: "Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz; Parlamento'dan, milletvekilliğinden ayrılır"25 izlenme
Sinan Ateş haberi MHP'yi küplere bindirdi: Gazeteci Alican Uludağ'a tehdit!27 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal tepki gösterdi: 'Kuveyt Emirinin 5 milyon dolar hibe ettiği proje çöktü'
Plan ve Bütçe Komisyonu karıştı! CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve Bakan Yılmaz Tunç arasında gerginlik
Rektör bey, 11 milyona saray kapısı yaptırıyor!
TÜİK açıkladı: Tarımda aylık enflasyon uçtu