Türkiye'nin en sıcak gündemi olan yeni Adalet ve İçişleri Bakanlığı'ndaki yeni atamaların ardından AKP içerisinden edinilen bilgiler hayli dikkat çekici oldu. Son kulis bilgilerine göre AKP'li siyasetçiler, yeni Adalet Bakanlığı sürecinin muhalefeti genişletmesinden endişe duyuyor.
Nuray Babacan'ın aktardıklarına göre bazı AKP'li siyasiler yeni bakanların yemin töreninde arkalarında durması hakkında, "Kapalı kapılar ardında karar almakla, kamuoyu önünde bakanlık yapmanın farkı büyüktür. Her karar önce siyaset süzgecinden ardından Meclis süzgecinden geçer. Dayatma bir yere kadar. Kimse bağımsız değildir. Ali Yerlikaya geldiğinde alkışlarla karşılanmıştı. Giderken yanında tek kişi yoktu. O yüzden Ankara dengeleri önemlidir…" yorumunda bulunuyor.,

Yeni Adalet Bakanı atamasının muhalefet için, "hukuktan uzaklaşma, adalet terazisinin daha fazla sapması, insan hakları ve demokrasiden uzaklaşma" anlamı taşıdığını aktaran AKP'liler, 'sert ve keskin' siyasetin muhalefet cephesini genişletmesinden endişe duydukları aktarıldı.
Babacan'ın yazısından bir kısım şu şekilde:
Adalet Bakanlığı’nda yapılan değişiklik, muhalefet için ‘hukuktan uzaklaşma, adalet terazisinin daha fazla sapması, insan hakları ve demokrasiden uzaklaşma’ anlamı taşıyor.
Bazı AKP’liler ise ‘sert ve keskin siyasetin’ orta vadede kendilerine zarar vereceğini düşünüyor. Muhalefet cephesinin genişlemesine hizmet edeceğini savunanlar var.
Bazıları ise Ankara siyasetinin yeni bakanın kararlarında etkili olacağını, her düşündüğünü yasal düzenleme haline getirmesinin kolay olmayacağını, önce parti içinde sonra komisyonlarda ve Meclis’teki ortamın bakanı ‘dönüştüreceğini’ iddia ediyorlar.
Yemin töreninde yaşananlardan sonra grubun güçlü bir şekilde bakanın arkasında durmasının önemine işaret eden bazı AKP’li siyasiler; “Kapalı kapılar ardında karar almakla, kamuoyu önünde bakanlık yapmanın farkı büyüktür. Her karar önce siyaset süzgecinden ardından Meclis süzgecinden geçer. Dayatma bir yere kadar. Kimse bağımsız değildir. Ali Yerlikaya geldiğinde alkışlarla karşılanmıştı. Giderken yanında tek kişi yoktu. O yüzden Ankara dengeleri önemlidir…” yorumları yapıyor.
***
Yeni bakanların bir de ‘bakan yardımcılıkları’ sorunu var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar vermeden bakan yardımcılarını değiştirmeleri mümkün değil. Bakanlar tek başına inisiyatif kullanamıyor. Şimdilik, istemeseler bile mevcut bakan yardımcılarıyla çalışmak zorunda kalacaklar.
Bu nedenle parti içerisinde bu kez bakan yardımcıları kulisi başladı. Bazı isimlerin yerinde kalması, bazılarının ise iki bakanlık arasında yer değiştirmesi için kulis yapılıyor. Bu önerilerin, parti grubu tarafından Cumhurbaşkanına görülmesi ve onayından sonra yeni atamaların yapılması söz konusu olabilecek.
AKP'nin oy oranı dindar seçmenlerde yüzde 10 düştü!42 izlenme
CHP açıkladı! 'MİT tüm seçimlerin içinde'152 izlenme
Ünlü iş insanı isyan etti: "22 aydır bekliyoruz dayanacak gücümüz kalmadı"26 izlenme
Dalga geçer gibi Türkiye’ye “ucuz” övgüsü: "Kos’ta 5 euro, Türkiye’de ise…"42 izlenme
3 milyon liralık israf hakkında yeni gelişme: “Ya CİMER ya Sağlık Müdürlüğü yalan söylüyor”137 izlenme
Antalya Büyükşehir Davası başladı! Muhittin Böcek: Alnım açık başım dik18 izlenme
Eskişehir'deki etkinlik yasağına karşı harekete geçildi! "Eskişehir Valiliği’nden daha büyüktür Eskişehir halkı"65 izlenme
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TABLOSU! SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan çifte düzenleme sinyali: SSK Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne olacak?49 izlenme
Kandil'deki bölücü örgüt kendini devletin muhatabı sandı: "Siz Apo'yu bırakın biz silah bırakalım"
Erdoğan da salondaydı, AYM Başkanı'ndan çarpıcı sözler: "AYM kararını beğenme yükümlülüğü yok. Kararlara uyulması zorunlu"
Gölcük depreminin kahramanı açıkladı... "Beni uzaklaştırmak için..."
Vize krizi büyüyor! Almanya itirazları askıya aldı