AKP Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu savunarak, bunun Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Öncü'nün sözleri Meclis'te tartışmaya neden oldu.
“DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİNDEN BİRİYİZ”
Engelli vatandaşların temel haklara erişimine ilişkin araştırma önergesinin görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan Öncü, “Birçoğunuzun hayal bile edemeyeceği dünyanın en iyi ülkelerinden biriyiz ama bunu kime borçluyuz biliyor musunuz? Akıl, vicdan, insan onuruna saygı duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz, minnettarım” ifadelerini kullandı.
GÖKHAN GÜNAYDIN DAYANAMADI
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Öncü'nün sözlerine “O olmazsa olmayacak mı bu memleket?” diye karşılık verdi. Öncü ise “O olmazsa olmaz” yanıtını verdi.
Bunun üzerine Günaydın, “Allah akıl fikir versin” ifadelerini kullandı. CHP'li Aliye Ersever de “Niye olmaz?” diye sordu. Öncü ise “Dünya lideri, saygı duyun hocam” dedi.
Tartışmanın devamında Günaydın, “Biraz dik durun, biraz onurlu durun. Hayatınızı bir kişiye bağlamışsınız” ifadelerini kullanırken, Öncü de “Sizde yok diye üzülmeyin” karşılığını verdi. CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ise “Siz ne işe yarıyorsunuz?” sözleriyle tartışmaya dahil oldu.
Halk TV
Korkunç cinayette kan donduran iddia: Narin'in dişleri tek tek söküldü mü?
Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme: Ali Sabancı'ya kritik operasyon...
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığı tepkisi
Metro ve Marmaray'da tacizciler yakalandı: Birinin telefonundan 13 yaşındaki çocuğun diğerinin de kadınların videosu çıktı, vatandaşlar meydan dayağı attı!
Norm fazlası öğretmenlerin atamaları durduruldu
İstanbul'da Pakistanlı bir sığınmacı, metrolarda ve sokaklarda gördüğü Türk kadınlarını gizlice videoya kaydedip, sosyal medyadan yayınladı!
Vergi afları ikramiyenin tam 106 katı! 3 triyon TL'lik vergi toplanmayacak
Saraçhane'de 100. günde büyük eylem! Yüz binler hep bir ağızdan 'Yiğidim Aslanım'ı söyledi
Tasarruf havada kaldı: AKP’li belediyeden AKP’li isme 2 milyon TL’lik top ihalesi
Almanya’da 3000 Euro maaş almak ile Türkiye’de 50 bin TL maaş almanın aynı şey olduğunu sanıyor
AKP’nin yüzde 59.4 oy aldığı kentte vatandaş böyle düşünüyor: "Bunlar daha iyi günlerimiz. Başımızdan gitmezse…"
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Efeler Belediyesi'nin Zafer Meydanı'nda aşure hayrına izin vermedi
40 ülkeye ihracat yapıyor: Türk tarım devi iflasın pençesinde
Alkollü içkilere yine zam geldi! 100’lük rakı 500 TL’yi geçti