Manisa'daki Soma Termik Santrali'nde, 6 ünitenin 4'ünde üretim durduruldu ve 87 işçi süresiz ücretsiz izne çıkarıldı. Ramazan ayının ilk gününde işten çıkarılan işçiler, ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.
Soma B Termik Santrali, 2015'te özelleştirilerek Konya Şeker'e devredilmişti. Ancak şirket, kâr edemediği gerekçesiyle santrali satmak istiyor ve kamu iştiraki Türkiye Kömür İşletmeleri'ne olan borcu 18 milyar lirayı geçti. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Eylül 2025'te "Soma'da bir oyuncu değişikliğine gideceğiz" demişti. Ancak 5 ay geçmesine rağmen belirsizlik sürüyor.
Tesİş Soma Şube Başkanı Mustafa Girginler, Sözcü'ye yaptığı açıklamada santralde 1.230 çalışan bulunduğunu ve 6 ünitenin 4'ünün çalışmadığını açıkladı. İşten çıkarılan işçilerden Aykut Polat, "Sabah işe geldiğimde kartımı bastığımda geçersiz kart hatası aldım. Evim kira, kredi borçlarım var, faturalarımın ödemesi var, ramazan ayındayız. Sonu belli olmayan bir izindeyiz. Ne yapacağım? Yakında haciz geleceğini de göreceğim herhalde" dedi.
İşçiler, santral önünde çadır kurarak eyleme başladı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Buradaki belirsizlik bir an önce bitmeli ve santral kamulaştırılmalı. Burası sadece bir termik santral değil. Bütün Soma buradan besleniyor. Santral kapanırsa Soma felç olur. İşten çıkarılanların rakamı binlere ulaşabilir" diye konuştu.
Fırat Tanış'tan Ayasofya'lı dolar göndermesi!80 izlenme
KKTC'de sandıktan Tufan Erhürman çıktı! AKP'nin desteklediği Ersin Tatar dönemi sona erdi12 izlenme
İngiltere’den sonra Irak’tan da Türkiye’ye karşı koronavirüs ‘tedbiri!’60 izlenme
Engellemelere rağmen kadınlar Taksim'de 8 Mart'ta gece yürüyüşü düzenledi30 izlenme
Güneş doğunca Gazze'de yaşanan yıkım ortaya çıktı43 izlenme
Kızılay’da israf çarkı halen dönüyor!103 izlenme
AKP'liler meclis toplantısında birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu!60 izlenme
'CHP İmralı'ya gitmeliydi' diyerek CHP'yi hedef alan Kılıçdaroğlu, genel başkanken bakın ne söylemiş!20 izlenme