Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının önüne geçilmesi için analizler yapılarak tedbirler alınıyor. Özellikle yayılmanın hangi il veya illerden başladığı belirlenerek o illere yönelik ek tedbirler hayata geçiriliyor. Bu amaçla koronavirüs salgınına yakalanan kişilerin hikâyelerinden, beyanlarından yola çıkılarak salgının yayılma noktaları belirlendi. Buna göre İstanbul ve İzmir’e hastalık ilk olarak Avrupa’dan gelenlerden taşındı, yayılma da Avrupa’dan gelenlerle başladı. İstanbul’dan da şehirlerarası geçişler nedeniyle virüs Kocaeli, Ankara olmak üzere farklı 45 ile taşınmış oldu.
Hürriyet Gazetesi’nden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Yine yapılan analizlerde Anadolu’ya salgının yayılmasının ise umreden gelenlerden kaynaklandığı ortaya çıktı. Özellikle ilk gelen ve yurtlarda karantinaya alınmayan kafilede bulunanlarda ve bu kişilerin temasından salgının ortaya çıktığı belirlendi. Karadeniz illerine Avrupa’dan gelen gurbetçiler ile İstanbul başta olmak üzere diğer büyükşehirlerden gelenlerle salgın taşındı. Doğu ve Güneydoğu illerinde ise büyükşehirlerden gelenlerin yanı sıra İran ve Irak temasından da vakalar görülmeye başlandı. Başta Antalya olmak üzere Akdeniz illerine de Avrupa ve büyükşehirlerden okulların kapanmasıyla gelenlerle birlikte salgın ortaya çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

Salgının şehirden şehre geçişlerle yayıldığının belirlenmesi üzerine ilk etapta 30 büyükşehri kapsayan sıkı önlemlere geçilmişti. Son verilerin ardından salgının Türkiye’nin 81 ilinde görülmesiyle yeni ek tedbirler alınmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde ‘şehirlerarası geçişlerin’ önlenmesi için tedbirler alındı. Türkiye’nin tüm illerinde şehir girişçıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. Farklı kentlerden gelenlerin ateşleri ölçülerek ve bilgileri kaydedilerek şehirlere geçişlerine izin verilirken, risk grubunda olanlar da takibe alınmaya başlandı. Yeni tedbirler kapsamında her ile özel karantina uygulamasına geçilecek. Salgının yayıldığı noktalar, insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklar karantina kapsamına alınacak.
Yurdun dört bir yanında ayçiçek yağı izdihamı! Dalga geçiyorlardı, AKP dönemi böyle hatırlanacak!91 izlenme
Sinan Meydan'dan 'Osmanlı'yı Atatürk yıktı' diyen gericiye tokat gibi yanıt !3970 izlenme
Vergi yüzsüzleri açıklandı: Listenin tepesinde el konulan Can Holding var13 izlenme
2. Abdülhamid'in torunu: Varsa dolarınız satın, 1.5 TL'ye inme durumu var349 izlenme
Ahmet Hakan: İstanbul'da, ülkedeki sorunlardan sorumlu tutulamayacak biriyle yürümek lazım28 izlenme
Hüseyin Baş: "Kabinede seçimin nasıl ertelenebileceği konuşuluyor"31 izlenme
Görüntüler tepki çekmişti: Çocuklarının gözü önünde babaya tokat atan saldırgan tutuklandı11 izlenme
Sinan Ateş'in yakınları Erdoğan'ın Bursa mitinginde pankart açtı51 izlenme