Berlin’de evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğrayan BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla yaşananları anlattı.
Saldırı anını anlatan Acarer, "Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır" dedi.
Failler hakkında bir fikri olduğunu ancak güvenlik güçlerinin arama çemberlerinin genişlememesi için kendisinden bir isim veya grup ismi kamuoyuna söylememesini istediğini ifade eden Acarer, “Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır” dedi.
“Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazanan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım” diyen Acarer, “Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız” diye konuştu.
Erk Acarer, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Herkese selamlar biraz şeklimiz değişti ama düzelecekmiş. Hastaneden eve yeni döndüm. Başımdaki iki bölgede kırıktan şüphelendikleri için müşahede altında tuttular. Ama korktukları gibi olmadı. Açıklamalardaki gibi oturduğum binanın müşterek avlusunda silahlı üç kişinin saldırısına uğradım. Saldırganlardan biri ‘Yazmayacaksın ulan’ diye bağırıyordu. Olay sırasında tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar.
Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır. Somut olarak da failler konusunda fikrim ve bilgim elbette var. Güvenlik güçleri birkaç gün isim grup verme işimiz zorlaşır çember genişler dediler.
Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır. Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık.
Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazahan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik.
Sevgili dostlarıma okurlarıma ve aileme teşekkürlerimi bir borç bilirim. Mesajlara elimden geldiğince döneceğim.
Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız.” (Birgün)

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran şahıs AKP'li ismin oğlu çıktı!
Bakan itiraf etti! Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokrata çift maaş!
Corona virüsünde son durum! Türkiye, İran'ı geçti...
Otobüs duraklarındaki acı ilan! 70 yaşındaki emekli yurttaş, eşinin tedavisi için böbreğini satılığa çıkardı...
Esnafın imdat çığlığı! "İşimiz yok, aşımız yok, açtayız ve açıktayız"
Yeşil Eriğin Bu Faydasını Bilseydiniz Sürekli Yerdiniz
Tutuklu gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı
AKP’li isimden sağlık çalışanına: Sen geri zekâlı mısın? Benim kim olduğumu biliyor musun?
Katar gözünü şimdi de oraya dikti: Görüşmeler başladı
Trabzon'lu Lina Saka, Amerikan Matematik Olimpiyatı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak altın madalya kazandı: "Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkemize Nobel ödülü getirmek istiyorum"
Erdoğan, AKP'li Fatma Şahin'e rektörü sordu, skandal anlar mikrofon açık kalınca ortaya çıktı! 'Çok kötü çok kötü. Tam bir deli'
AKP üyesi Mahir Ünal, dedesinin fotoğrafını paylaştı, sosyal medya kullanıcıları "Cumhuriyet" başlığı altında tepki gösterdi.
Ahmet Ercan, İstanbul depremi için 'tarih aralığı' verdi: Büyüklük tahminini açıkladı
BİSAM açıkladı: Yoksulluk sınırı Ağustos'ta 40 bin lirayı aştı!