Sakarya'da başlayan orman yangını Bilecik'e ulaştı!

115 izlenme 28 Haziran 2025
Reklamlar

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını 11 saattir devam ediyor. AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, SASKİ, Geyve ve Taraklı belediyelerine bağlı ekipler ile Bilecik ve Göynük itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor.


Sakarya’nın Taraklı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yangın devam ediyor. 11 saattir devam eden yangın yerleşim yerine ulaştı.

Alevlerin yaklaşması üzerine Geyve ilçesine bağlı Aydınlar Mahallesi’nin tamamında bulunan 20 hane ile Çamlık Mahallesi’nde 5 hanede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yaklaşık 100 kişi güvenli bölgelere sevk edildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, yangına ilişkin yaptığı açıklamada Sakarya'da başlayan yangının Bilecik'e ulaştığını söyledi.

Gölpazarı ilçesinde yangının etkili olduğunu, bu kapsamda Köprücek, Kavak ve bazı köylerdeki vatandaşları hayvanlarıyla tahliye ettiklerini belirten Vali Sözer, "Önceliğimiz can güvenliği, bu kapsamda da gerekli tedbirlerimizi ekibimizle birlikte alıyoruz. Tüm kamu kurumları ekipmanlarıyla Bilecik'te, özellikle Gölpazarı ilçemizde tedbirleri aldı. Umut ediyoruz ki rüzgarın şiddetinin azalmasıyla hem karadan hem havadan devam eden tedbirlerimiz daha etkili hale gelecektir" şeklinde konuştu.

AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, SASKİ, Geyve ve Taraklı belediyelerine bağlı ekipler ile Bilecik ve Göynük itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor.

halktv.com.tr

Kaynak:DHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hüsnü Mahalli, ABD’nin YPG kararını yorumladı: ‘Daha neler neler olacak’ Yurt müdüründen eylem yapan öğrencilere skandal sözler Skandal İddia! Kırmızı Bülten'le ranan Işid'li Tahliye Edildi, Ankara’da Yaşıyor Yenidoğan Çetesi duruşmasına alınmayan aileler isyan etti! "Çocuklar ölürken çevik neredeydi? Beni içeri alır mısınız? 12 bebekten biri benim bebeğim. Canım yanıyor"