Merkezi Diyarbakır’da bulunan Rawest Araştırma, Haziran 2022'nin son haftasında Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Van kentlerinde yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. 1565 kişi ile yapılan ve katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu sorulan araştırmada, Haziran 2018’e kıyasla partilerin aldıkları oy oranı ölçüldü. 4 il genelinde yapılan anketten oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.
Araştırma sonuçlarına göre 4 il genelinde AKP'nin oy oranı yüzde 23,8’e düştü. İktidar partisinin 4 ildeki oy ortalaması 2018 Haziran seçimlerinde yüzde 34,7 düzeyindeydi.
Araştırmaya göre HDP'nin oyunda ise önemli bir değişim olmadı. Buna göre HDP'nin oyu yüzde 52.4'ten 51.3'e düştü.
CHP OYLARINDA 4 KAT ARTIŞ
CHP'nin ise 4 ilde oy oranını bir önceki seçime göre yaklaşık 4 kat artırarak yüzde 2,7’den yüzde 9,8'e yükselttiği görüldü.
Araştırmaya göre CHP'nin Millet İttifakı'ndaki ortağı İYİ Parti'nin 1.8 puanlık oyu ise 0.3'lük bir artış kaydetti.
AKP'nin Cumhur İttifakı'nda ortağı MHP'nin oy oranının yüzde 4,3'ten yüzde 1,9'a düştüğü de araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlardan biri oldu.
Araştırmanın bir başka dikkat çekici sonucu ise AKP'den kopanların kurduğu Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oy oranıyla ilgili oldu. Buna göre Gelecek Partisi, yüzde 2,6 oy oranına sahip olurken DEVA Partisi ise yüzde 4,7'lik oy düzeyine erişti.

KRT
İstanbul’da eski eşi Bahar Aksu’yu sokak ortasında öldüren katil, kaçmaya çalışırken böyle yakalandı153 izlenme
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”32 izlenme
Besiciler isyanda! Süt üreticilerinin neden zarar ettiğini teker teker anlattı24 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP'deki kavga kızıştı: Tepkiler çığ gibi!57 izlenme
AKP'li Alpay Özalan’ın Ahmet Şık'a saldırısından sonra Meclis'teki kanlar böyle temizlendi!29 izlenme
TBMM'de 'orman yangınlarının araştırılması' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!35 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzluk skandalında 2. perde "Yetim hakkı yediniz hesap vereceksiniz!"146 izlenme
MHP Genel Bşk Yrd. Semih Yalçın 'AKP ile koalisyonu CHP yapmak istiyor, biz iktidar olup hesap soracağız !'557 izlenme
18 günde jet iddianame: Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı'na 45 yıla kadar hapis istemi
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 24.613 yeni vaka tespit edildi, 26.052 kişi sağlığına kavuşurken, 231 kişi hayatını kaybetti!
Seçil Erzan davası: Adliyede banka avukatı ile muhabir arasında gerginlik yaşandı
İşte İstanbul’un ilçe ilçe sığınmacı haritası! Dikkat çeken rakamlar