Türkiye gündemini sarsan eimza skandalının sahte diploma ağında yer alan Volkan Uçak'ın diplomasının şaibeli olduğu ortaya çıkmıştı.
Kendisini psikolog olarak tanıtan Uçak'ın aslında halı yıkamacı olduğu ve psikoloji alanında aldığı lisans ve yüksek lisan diplomalarının sahte olduğu iddia edildi.
İddialara yanıt veren Uçak halı yıkmacı olduğunu kabul ederek, "Dublin Üniversitesi'nden 2016'da online psikoloji lisans ve yüksek lisans almaya başladım" dedi.
Bahse konu olan Dublin Üniversitesi'nin bir Türk vatandaşı tarafından kurulduğu ve neredeyse tüm mezunlarının Türk olduğu ortaya çıktı.
Skandalda adı geçen Dublin Üniversitesi'nin de şaibeli olduğu ortaya çıktı. Adının Dublin olmasına rağmen İrlanda ile herhangi bir bağlantısı olmayan üniversitenin Gürcistan'da olduğu, adresinin de Ankara olduğu görüldü.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, online eğitim veren üniversitenin aslında paravan olduğu ve dolandırıcılık için kurulduğunu ortaya çıkardı.
Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yapan ve paravan üniversitelerin Dublin Üniversitesi'yle sınırlı kalmadığını belirten Akdeniz, olayı şu ifadelerle anlattı:

Aslında Dublin Üniversitesi diye bir okul olmadığını belirten Akdeniz, bir Türk vatandaşının İngiltere'de kurduğu International Dublin Education LTD. isimli şirketten bahsederek şunları ifade etti:

AKP binası önüne gitmesine bile izin yok ! KHK'lı Cemal Yıldırım'a eyleme başlamadan gözaltı !145 izlenme
Bekçi şiddeti bu kez de Ankara’da! Tüm aileyi gözaltına aldılar, astımlı babanın göğsüne bastılar!64 izlenme
Ozan Bingöl açıkladı: Asgari ücretteki dolar gerçeği23 izlenme
‘Cumhur ittifakı’ ilk yenilgiyi aldı!2996 izlenme
Hazine 1078 futbol sahası borçlandı64 izlenme
İşte 'yerli ve milli' proje Kanal İstanbul'un ortaya çıkış hikâyesi!163 izlenme
Semih Çelik'in komşusu olay gününü anlattı! "Fırının önünde odun gibi duruyordu. Bembeyaz olmuştu, titriyordu"182 izlenme
Suriye'den 20 bin ton hububat ithal edilecek!102 izlenme