CHP 38. İstanbul İl Kongresi, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, il başkanı Özgür Çelik ile birlikte il yönetimi tedbiren görevden alınmıştı. Mahkeme, il yönetimine Gürsel Tekin ve beraberindeki heyeti kayyum olarak atamıştı. Tekin'in, kararın çıktığı günden bir gün önce ise üyelik aidatını ödediği ortaya çıkmıştı.
Kayyumluk görevini kabul ettiğini açıklayan Tekin, CHP'den ihraç edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu da Tekin'den savunma vermesini istemişti.
Kayyum Gürsel Tekin bugün, pazartesi günü CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gideceğini açıklamıştı. CHP’liler ise Tekin’i binaya almayacaklarını belirterek nöbete başlamıştı.
Halk TV’nin edindiği bilgilere göre, pazartesi gününe hazırlık yapan Tekin, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın çok sayıda isim ile CHP’nin eski İstanbul il ve ilçe yöneticilerini, 2023 kongrelerinde yarışı kaybeden ilçe başkan adaylarını ve eski bazı milletvekillerini arayarak, pazartesi günü kendisine eşlik etmelerini istedi.
Tekin’in, pazartesi günü bir grup ile il başkanlığı binasına girmeye çalışacağı öğrenildi.
Valilikten, Gençliğe Hitabe skandalı açıklaması: İnceleme başlatıldı34 izlenme
Fileyi 100 liraya dolduruyorduk şimdi yarısı boş!144 izlenme
Canlı yayında büyük kavga! Barış Yarkadaş bir soru sordu koltuk fırlatan Tanju Özcan'ın dili döndü40 izlenme
Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden İnci'nin tutukluluğuna devam kararı!185 izlenme
AKP kongresinde Türk Bayrağı'na büyük saygısızlık!140 izlenme
Atatürk ve laiklik karşıtı bildiri!53 izlenme
Ahmet Şık, AKP'li Bülent Turan'a ayarı verdi 'Kes sesini! Ne kadar çenesiz adammışsın ya. Biraz terbiyeni takın olur mu? Saygı sınırını aşma!'92 izlenme
İmamoğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yorumu: Allah Bilir120 izlenme
Doçent yazdı, profesörler onayladı: Sosyalizmin kurucusu Hitler'miş!
Özlem Çerçioğlu AKP'ye geçiyor! Nedeni yolsuzluk soruşturması mı?
Murat Çalık'ın avukatı: "Artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık"
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir sokağa Atatürk'ün adı verilecek!