CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın genel merkezine gitmiş, burada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söylemişti.
Kılıçdaroğlu ayrıca SADAT için de “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” ifadelerini kullanmıştı.
SADAT Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin Adaleti Savunanlar Derneği’nde (ASDER) yaptığı bir konuşma yeniden gündem oldu. Tanrıverdi konuşmasında, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, TSK’nın yapısının talepleri doğrultusunda değiştiğini belirtiyor.
İşte Adnan Tanrıverdi’nin konuşması:
“Anayasa Komisyonu’na sunduğumuz Anayasa teklifindeki Silahlı Kuvvetler’in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tespitlerimizin aşağı yukarı tamamı 15 Temmuz’dan sonra yürürlüğe girmiştir. Harp okulları, askeri okullar, sınıf okullarımızın dışındaki askeri okullarımızın tamamının Milli Savunma Bakanlığımıza bağlanmalı dedik, bağlandı.
Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmay’la göbeği kesilsin ve İçişleri Bakanlığı’na bağlansın dedik, bağlandı. Yüksek Askeri Şurası’nın yapısı değişsin dedik, eski yapısıyla başbakan ve milli savunma bakanı sivil iki kişi, onun karşısında on dört orgeneral vardı. Şimdi bunun yerine, yedi tane sivil, başbakanımız, üç başbakan yardımcısı, milli savunma bakanı, adalet bakanı, içişleri, dışişleri bakanı Yüksek Askeri Şura’nın içerisinde, dolayısıyla alınacak kararlarda, sivil iradenin hakimiyeti var.
Askeri yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti. Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi. Önerilerimizin tamamına yakını 15 Temmuz sonrasında gerçekleşti.”
Tele1
Ankara’nın yarısına sahip olan Turgut Altınok "10 milyon" demişti ama belediyeye 1 milyar 755 milyon lira borç bıraktı!
Motorine zam geliyor
Hüsnü Mahalli: AKP kontrol ettiği devletin aygıtlarıyla herkesle kavga ediyor
AKP'li Yeliz KİPTAŞ'ta kıyak indirimi bulunca 3 tane daire almış
Atatürk Orman Çiftliği'ne bir ihanet daha!
Meriç Demir Kahraman: "Bu kararın uygulanmasına ilişkin herhangi bir endişemiz yok"
Emekli aylıklarına seçim dokunuşu geliyor!
AKP hiç bu kadar düşmemişti! Erdoğan'ın planı tutmuyor: CHP'li belediyeleri alıyor seçmeni kaybediyor
Türkiye, Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderecek!
İstanbul’daki AKP’li belediyelerde makam aracı saltanatı!