Kümes hayvanı eti tedariği için çalışmaların sürdüğü öğrenildi
Rusya'nın Türkiye'ye sığır eti tedarik etmeye başladığı, kümes hayvanı eti tedariği için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Rusya Başbakanı Yardımcısı Aleksey Gordeyev, Rusya'nın Tver bölgesine yapıtığı bir iş gezisi sırasında gazetecilere verdiği demeçte "Sığır etinin ilk partisi Türk pazarına teslim edildi. Kümes hayvanı eti tedariği için de büyük umutlar var" ifadelerini kullandı.
Gordeyev, Türk şirketlerinin Rus pazarında aktif pozisyonları olduğunu hatırlatarak, "Ancak, birbirini tamamlayacak şekilde ve karşılıklı ticaret halinde dengeyi kurmak mümkündür" dedi.
ORTADOĞU'DAN DA TALEP VAR
Başbakan Yardımcısı, Türkiye dışında, Ortadoğu'dan da Rus sığır etinin tedariği için başvuruların olduğunu kaydetti.
Gordeev, bu yıl Rusya'nın 300 bin ton et ürünü ihraç ettiğini belirterek, bunun 1 milyon tona yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Gordeyev açıklamsında ayrıca, "Çin pazarının da açılması için çalışmaların sürdüğünü ve bunun için de umutlarımız var "dedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/rusyaturkiyeyesigiretitedariketmeyebasladih103179.html
Bulgarlar Edirne'ye akın Etti: 1 alacaklarına 3 alıyorlar34 izlenme
Almanya’ya kaçak gidenlere kötü haber: Herkese para var, bir tek Türk’e NEIN30 izlenme
Ege'de tehlike büyüyor! Santorini yerinden çıktı, volkan patlayabilir76 izlenme
Erdoğan, Reisi için yas ilan etti: Avrupa ülkeleri ne zaman ulusal yas kararı alıyor?37 izlenme
Cübbeli bile olayların farkına varmış !901 izlenme
Yine KYK yine ihmal: 40 öğrenci yemekten zehirlendi!38 izlenme
ODTÜ'lülerin yaptırdığı 51 yıllık köy okulu kapatıldı!545 izlenme
İmamoğlu iktidara meydan okudu: “Ne olacağını biliyorum, size de göstermekten zevk duyarım”34 izlenme