Kümes hayvanı eti tedariği için çalışmaların sürdüğü öğrenildi
Rusya'nın Türkiye'ye sığır eti tedarik etmeye başladığı, kümes hayvanı eti tedariği için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Rusya Başbakanı Yardımcısı Aleksey Gordeyev, Rusya'nın Tver bölgesine yapıtığı bir iş gezisi sırasında gazetecilere verdiği demeçte "Sığır etinin ilk partisi Türk pazarına teslim edildi. Kümes hayvanı eti tedariği için de büyük umutlar var" ifadelerini kullandı.
Gordeyev, Türk şirketlerinin Rus pazarında aktif pozisyonları olduğunu hatırlatarak, "Ancak, birbirini tamamlayacak şekilde ve karşılıklı ticaret halinde dengeyi kurmak mümkündür" dedi.
ORTADOĞU'DAN DA TALEP VAR
Başbakan Yardımcısı, Türkiye dışında, Ortadoğu'dan da Rus sığır etinin tedariği için başvuruların olduğunu kaydetti.
Gordeev, bu yıl Rusya'nın 300 bin ton et ürünü ihraç ettiğini belirterek, bunun 1 milyon tona yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Gordeyev açıklamsında ayrıca, "Çin pazarının da açılması için çalışmaların sürdüğünü ve bunun için de umutlarımız var "dedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/rusyaturkiyeyesigiretitedariketmeyebasladih103179.html
Ekonomi sanatı da vurdu: Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor43 izlenme
Her gün 25 bin icra dosyası hazırlanıyor41 izlenme
Albay Orkun Özeller'e hapis talebi30 izlenme
Menzil’e dava: Kandırıp, mal varlığını aldılar51 izlenme
Helikopterin çarptığı bina sakini "Bizim için kendini feda etti, mekânı cennet olsun..."818 izlenme
Memur ve emeklinin yeni zam tablosu sızdı: Kulisler hareketlendi! İşte meslek meslek yeni maaşlar33 izlenme
Milli Eğitim'den okullara "Suriyeli, Afgan ve Iraklıları kayıt yapın" talimatı!63 izlenme
Uşak yeni CHP'li başkanını konuşuyor: "Hiçbir Afgan’a, Suriyeli’ye işyeri açma ruhsatı vermeyeceğim. Ben artık mülteci istemiyorum"39 izlenme
Figüran soruşturması: Üç gazeteci ifadeye çağrıldı
7 farklı araştırma şirketinin yaptığı seçim anketlerin sonuçlarının ortalaması alındı: Fark 10 puan
Türkiye'nin dış borcu 457 milyar doları buldu
AKP'li belediye başkanı silahlı baskın yaptı iddiası! Erdoğan rozetini takalı daha bir yıl oldu