Menzil Cemaati farklı olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre İstanbul’da yaşayan, öğretmenlikten emekli olan 79 yaşındaki bir kadın, 2017 yılından beri hukuk mücadelesi veriyor. Uzun yıllar matematik öğretmenliği yapan yaşlı kadının tek mal varlığı Fatih’teki ailesinden kalma apartmanıydı. Ancak kadına ulaşan Menzil Cemaati mensupları, 2011 yılında “Dini hizmetleri olan bir vakfın temsilcileri olduklarını” belirterek tüm mal varlığını vermesini istedi ve kadını ikna etti.
Ancak yaşlı kadın 2017 yılında uzun bir süre Menzil’e bağlı Semerkand Vakfı’nın genel başkanlığını yapan Yakup Alarçin’e dava da açtı. Kadın, kendisine “Ölümünün çok yakın olduğunu, bağış işleminin dini bir zorunluluk olduğu ve bağışın ahlaki bir görev olduğu” şeklinde telkinlerde bulunulduğunu belirterek tüm mal varlığını bağışlaması için ikna edildiğini anlattı.
Kadın, altı dairesinden dördünü vakfa bağışladığını ve bağış sözleşmesi imzaladığını belirtti. Ayrıca tapusu olmayan iki dairesi için de Yakup Alarçin ile 100 bin TL’lik satış vaadi sözleşmesi imzaladığını söyledi.
Mahkemede, “Tüm mal varlığını devrettiği için hayatını sürdürecek bir şeyinin kalmadığını, kendisini aciz hissettiği, cemaat mensupları ile görüşmek istediğinde kötü muamele ile karşılaştığını” anlattı. Mahkeme ise hâlâ devam ediyor.
KRT
Ersin Korkut yalanlamıştı! Bahis videosunun uzun hali çıktı33 izlenme
Patatesin altında ne gizliyorlar?368 izlenme
İMF ile anlaşma seçimden sonra yapılacak!107 izlenme
AB’den skandal hamle! "Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştık"102 izlenme
Akpınar ve Gezen'e hakaret eden Saray'ın mizahçısına tepki yağdı!1126 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 50 bin haneye 25 milyon lira bayram desteği!47 izlenme
Öğretmenler Günü öncesi çirkin saldırı! Okulu basıp öğretmenleri darp ettiler33 izlenme
Testi pozitif çıkan kişi yolcu otobüsünde yakalandı!113 izlenme
Gazze'de havadan yardım faciası! 12 kişi boğuldu, 6 kişi ezildi
AKP'de İBB için sıkıntı büyük: Herkes birbirine bu soruyu soruyor
Büyük tehlike kapıda! Besiciler maliyete dikkat çekip uyardı: "3-5 gün sonra memlekette hayvan bulamayacağız"
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapıldı iddiası: Hem benzin hem de motorine...