İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyon AKP içinden de cılız da olsa itirazların yükselmesine neden olmuştu.
Eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da sosyal medya hesabından art arda paylaşım yapmış, hem Erdoğan'ı hem ittifak ortağı Bahçeli'yi eleştirmişti.


Kocabıyık, 22 Mart'ta tedbirli kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.
Hüseyin Kocabıyık, kendisine gönderilen ihraç gerekçesini sosyal medya hesabından “Siyasi tarihimizin en büyük esprisi” notuyla paylaştı.
Kocabıyık şunları yazdı:
“Ak Parti siyasi tarihimizin en büyük esprisini yaptı. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta beni partiden ihraç ettiler. Gönderdikleri tebligatta ihraç gerekçesi aynen şöyle belirtilmiş: “partinin tüzük ve programına, demokrasi, insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak yahut bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak”
Bu şaka değil, Ak Parti beni demokrasi, hukuk ve insan haklarına aykırı eylemlerimden dolayı ihraç etmiş. Siyasi mizaha katkılarından dolayı bu arkadaşları teşekkür ederiz ama ciddiyet ne olacak?”
Kocabıyık, partinin Merkez Disiplin Kurulu'nda yaptığı savunmanın da parti arşivine girmesinin engellendiğini duyurdu. "Çok uyanık arkadaşlar akılları sıra benim savunmamı beğenmemişler ve bu metnin parti arşivine girmesini engellemişlerdir. Hiç niyetim yoktu ama bu durum karşısında söz konusu savunmamın Türkiye arşivine girmesini sağlamak benim için bir görev haline gelmiştir." diyerek savunmasını da paylaştı.

CHP'li Tanal 2 yıl önce sel için bu uyarıyı yapmış, AKP'li isimler dalga geçmiş66 izlenme
Cem Küçük gözünü kararttı: Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi açıkça hedef aldı25 izlenme
İsrail ve İran birbirlerine füze yağdırıyor! Tahran ve Tel Aviv vuruldu41 izlenme
BDDK’dan tüm bankalara talimat: Kredi kartına dev kısıtlama! Artık o işlem yapılamayacak17 izlenme
Bursa’da ilk vaat gerçekleşti: Türkçe tabela ve su indirimi kararı44 izlenme
AKP'li vekil Ali Özkaya: "Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok!"47 izlenme
Ankara'da su krizi: AKP grubu Mansur Yavaş'ı engellemek için ASKİ'nin iflas bayrağını çekti!32 izlenme
Görmez'in oğluna bakın ihaleyi kim vermiş? Milyonluk ihalede Saray izi!406 izlenme
MHP'li üyeden, AKP'li Elazığ Belediyesi'ne tepki: "Paralar ne oldu?"
Özlem Çerçioğlu'nun 'aklandım' dediği Aziz İhsan Aktaş dosyası sil baştan
Vatandaştan 'Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği?' diyen Erdoğan’a işsizlik tepkisi! 'Saray’dan konuşmak kolay. Bir de insin burada konuşsun bizimle'
Can Ataklı'dan Sinan Ateş cinayetinde adı geçen kritik isim için bomba iddia: "Olcay Kılavuz yurt dışına kaçtı"