CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı, TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV ile ilgili RTÜK’te dosya hazırlatıldığı öğrenildi. Dosyanın pazartesi RTÜK’ün gündemine geleceği bildirildi.
RTÜK üyesi İlhan Taşçı sosyal medya paylaşımında skandal gelişmeyi kamuoyuna duyurdu.
İlhan Taşçı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattığını açıkladı.
Taşçı, "RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…" ifadelerini kullandı.
İlhan Taşçı'nın açıklaması şöyle oldu:
1 CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek! Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR!
2 RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…
CHP lideri Kemal Kılıçdarıoğlu geçtiğimiz günlerde "bir kaçış planının anotomisini inşa edeceğim" diyerek duyurduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu, paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetmiş ve birkaç yüz kişi için "kaçış planı" organize edildiğini iddia etmişti.
Gerçek Gündem
Ve motorine bir zam daha! 3 TL zam parça parça...40 izlenme
AKP'den emeklileri korkutan zam açıklaması: "Şu anda gündemimizde yok"21 izlenme
Barınakta köpeği katleden tutukludan 'pes' dedirten savunma! "Köpek bana saldırdı"34 izlenme
Sapık fotoğrafçı soyunma odasına gizli kamera koyup kadın müşterilerini kayda aldı.35 izlenme
İmamoğlu gözaltısı dengeleri değiştirdi: Aksakallı dedenin imzası olay oldu!42 izlenme
AKP'li belediye başkanının 'iş adamı' kardeşinin şirketi 11 yılda 122 ihale aldı!39 izlenme
Kur korumalı mevduat ve yüksek enflasyon Bankaların kârlarını uçurdu!61 izlenme
Netanyahu zehirlendi, hastaneye kaldırıldı19 izlenme
Şanlıurfa'daki saldırganının uzun namlulu silahıyla okulu bastığı ve öğretmeni vurduğu anların görüntüleri ortaya çıktı!
Emeklilerin bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı belli oldu: Bu 3 miktardan biri olacak
Büyük umutlarla Türkiye'ye dönen NASA'daki Türk, umduğunu bulamadı ABD'ye geri dönüyor: "İki yıl dayanırsın demişlerdi"
‘Üniversiteler fuhuş evi’ diyen Ebubekir Sofuoğlu’ndan tepki çeken bir paylaşım daha!