CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun salı akşamı paylaştığı, TÜRGEV ve Ensar üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV ile ilgili RTÜK’te dosya hazırlatıldığı öğrenildi. Dosyanın pazartesi RTÜK’ün gündemine geleceği bildirildi.
RTÜK üyesi İlhan Taşçı sosyal medya paylaşımında skandal gelişmeyi kamuoyuna duyurdu.
İlhan Taşçı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattığını açıkladı.
Taşçı, "RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…" ifadelerini kullandı.
İlhan Taşçı'nın açıklaması şöyle oldu:
1 CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek! Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR!
2 RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı! Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”! Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…
CHP lideri Kemal Kılıçdarıoğlu geçtiğimiz günlerde "bir kaçış planının anotomisini inşa edeceğim" diyerek duyurduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu, paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetmiş ve birkaç yüz kişi için "kaçış planı" organize edildiğini iddia etmişti.
Gerçek Gündem
Metropoll’den Kasım ayında en beğenilen dört siyasetçi: CHP’den 3 isim221 izlenme
Çorum’da 6 çocuğa cinsel istismar!66 izlenme
Rapor açıklandı: Virüsün kaynağı Suudi Arabistan ve İran kökenli163 izlenme
Dava dosyasına girdi: Narin’in kaybolduğu gece Salim Güran’ın dere yatağında görüntüsü çıktı!28 izlenme
Sayıştay'da ortaya çıktı: Askeri bölgede büyük yolsuzluk!42 izlenme
TRT sunucusu Çelik’in evine giden polisleri Süleyman Soylu mu aradı?130 izlenme
Bu kaçıncı? İnterpol arıyordu, Hollandalı uyuşturucu karteli lideri İstanbul'da yakalandı31 izlenme
Depremin vurduğu 10 ildeki imar affı bilançosu ortaya çıktı38 izlenme
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 50'ye yakın hükümet yetkilisinin istifasının ardından istifa etti.
MHP'den 'Oh kurtulduk' diyen yazar AK Parti'ye oy vermeyenleri FETÖ'cü ilan etti!
İsmail Saymaz: "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ‘yukarıdan’ gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş olabilir"
Türkiye yoksullukla boğuşurken pazara yüzde yüz zam geldi!