Sultangazi Belediye Meclisi'nin nisan ayı oturumlarında, 2017 yılında inşaatını başladığı ve tamamlamak üzere olan “Yaşlı Bakım Merkezi” için hazırlanan tepki çeken bir teklif oya sunuldu.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un oluru ile meclise gönderilen teklifte “Bahse konu taşınmazın, belediyemizin öncelikli ve acil nitelikteki hizmetlerinin yerine getirilmesi amacı ile kiraya verilmesi veya satışının yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi.
“SATMAK İÇİN SEÇİLMEDİNİZ”
Teklifin oylanması öncesinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Mithat Çelik “2 ay önce ‘huzurevinin satışının önünü mü açıyorsunuz?’ dedik. AK Parti sıralarından ‘niyet okuma, yok öyle şey olmaz' dendi. Verilen karar İBB Meclisi'ne gitti.'3. kişilere verecekler' dedim. Beni spekülasyon yapmakla suçladılar. Şimdi buradayız. ‘Satmayacağız' dediniz, satış yetkisi istiyorsunuz. Sultangazi Belediye Başkanı olarak buraları satmak için seçilmediniz. Üstüne koymak için seçildiniz. Bunlardan vazgeçin” diye konuştu.

Teklif, CHP ve İYİ Parti'nin ret oyuna karşın, AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.
AKP “SPEKÜLASYON” DEMİŞTİ…
Sultangazi Belediyesi'ne ait Yaşlı Bakım Merkezi, geçtiğimiz şubat ayında imar planı değişikliği ile İBB Meclis gündemine gelmişti.
Huzurevinin amacına uygun kullanılabilmesi için imar durumunda gereken değişiklik yapılırken, plana “Belirtilen fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir” notu eklenmişti.
CHP'liler “Üçüncü kişilere satılmasının önünü açmayalım. Burayı bir kamu kurumu olarak Sultangazi Belediyesi işletsin” diye tepki göstermişti. Tepkilere yanıt veren Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı olan AKP'li İBB meclis üyesi Mehmet Yiğit de “Üçüncü kişilere veya özel mülkiyete devredilmesi söz konusu değildir. Bunlar tamamen spekülasyondur” demişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akplibelediyehuzurevinisatiyor6364838/
Erdoğan’dan seçilmeyen iki AKP’li adaya, ödül gibi atama!403 izlenme
Seçim yaklaşınca A Haber Adana’da petrol buldu! Gerçek çok geçmeden ortaya çıktı43 izlenme
Disney’in yayından kaldırdığı Atatürk dizisinin ilk fragmanı yayınlandı!27 izlenme
Bilal Cumhuriyet Devrimlerini hedef aldı! Gelişmenin alfabeyle, kıyafetle ilgisi yokmuş!86 izlenme
Zam bekleyen memur ve memur emeklisini üzecek haber! İşte Ocak ayında alacakları maaş33 izlenme
Ayşe Ateş'ten MHP'li yöneticiye 2 soru: "Tolgahan Demirbaş kimdir ki MHP’yi zan altında bıraksın?"21 izlenme
Benzine bayram tatilini unutturacak zam geliyor45 izlenme
İşte AKP'ye yakınlığı ile bilinen ünlü anket şirketinin yayınlayamadığı sonuçlar!64 izlenme
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya: "Aile sağlığı merkezlerinde çalışacak hekim bulamayacaklar. Bu vergi artışlarının hepsi halk sağlığını tehdit ediyor. Türkiye yüzyılı zam yüzyılıymış"
Türkiye’deki koronavirüsten ilk ölüm vakasının bulaştırıcısı da hayatını kaybetti!
Kavcıoğlu TL’nin değer kaybında Uysal’ı yakaladı!
Yabancı öğrencileri üniversiteye parayla kayıt eden şirket ortaya çıktı: Şirketin kurucusu Marmara Üniversitesi’nden doçent