Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yılmaz Tunç, Madrid'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 10. Adalete Eşit Erişim Küresel Yuvarlak Masa Toplantısı'nın ardından, İspanya Adalet Bakanı Felix Bolanos Garcia ile bir görüştü.
Burada açıklama yapan Bakan Tunç, "Rojin kızımızın ölümüyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma titizlikle sürüyor. Ölüm sebebi henüz netleşmedi ancak cep telefonunun çözülmesi kritik öneme sahip. İspanyol makamlarının söz konusu talebin sonuçlandırılmasında sağlayacağı desteğin, hem adaletin tecellisine hem de ülkelerimiz arasındaki güven ve dostluğun pekişmesine önemli katkı sunacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
"İŞLEMLER EN KISA SÜREDE SONUÇLANACAK"
İspanyol Bakan Garcia da Türk makamlarıyla iletişim kurulduktan sonra konuyu yakından takip ettiklerini dile getirdi.
Türk makamlarından gelen cep telefonunun kriminal incelemesiyle ilgili adli yardımlaşma talebini savcılığa ve polise bildirdiklerini vurgulayan Garcia, "Dijital verilerin temin edilmesi işlemi polis tarafından gerçekleştirileceği için ayrıca İspanya İçişleri Bakanını bilgilendirdim. Bu konuda İspanyol polisinin mümkün olan en çabuk sürede gerekli işlemleri yapması konusunda talepte bulundum. İçişleri Bakanımız da şahsen konuyla ilgilendi. Hem savcılık hem polis kanalıyla yapılacak işlemler en kısa sürede sonuçlanacaktır" dedi.
Sözcü
İçişleri Bakanlığı, eski İBB dönemindeki 1 milyar liralık kamu zararının soruşturulmasına izin vermedi!36 izlenme
Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağını alan vatandaş evine törenle girdi!104 izlenme
Erdoğan'a bir kötü haber daha! İstanbullu 'Kanal İstanbul' projesini istemiyor!89 izlenme
Yaşlı adama ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 7 yıl hapis!742 izlenme
ABD ile Ermenistan arasında nükleer iş birliği çalışmaları31 izlenme
CHP’li belediyeye haciz! Başkanın makam odası boşaltıldı16 izlenme
Diyanet bunu yapar mı? Yurt dışı görevi için girdiği sınavından 93 puan alan bir vaiz mülakatta elendi33 izlenme
Dini vakıfta çocuğa cinsel istismar! Ört bas etmeye çalıştılar58 izlenme
Dar gelirli vatandaş artık tane ile alışveriş yapıyor: 5 tane sebzenin faturası dudak uçuklattı!
6 yıl bakanlık yaptı, 'Koca' sektörün kralı oldu!
Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti!
Türkiye'yi sarsan Sıla bebek olayında yeni gelişme! 13 yaşındaki şüpheliden kıskançlık itirafı