Şeyh Said ve 47 müridi 1925 yılında başlattıkları gerici ayaklanmanın ardından Diyarbakır Dağkapı'da idam edildi. O tarihten beri gericiler, Şeyh Said üzerinden cumhuriyete ve kuruluşa saldırmayı sürdürüyor.
Terör örgütü Hizbullah ile kurduğu ilişkilerle bilinen ve son dönemde yaptıkları gerici açıklamalarla tepki çeken HüdaPar, Şeyh Said'in ölüm yıl dönümünde yaptığı açıklamayla adeta cumhuriyete nefret saçtı.
AKP listeleri ile TBMM'ye giren HüdaPar'ın gençlik örgütlenmesi Hür Gençlik, Şeyh Said'in ölüm yıl dönümünde paylaştığı mesajda, "İmam, Şeriat'tan saparsa kıyam vaciptir." diyerek laik, Kemalist sistemin İslâm'a ve İslami değerlere savaş açması üzerine kıyam eden ve bu uğurda şehadet makamına ulaşan Şeyhimiz Şeyh Said Efendi ve yarenlerini kıyamlarının senei devriyesinde rahmet, minnet ve iftiharla anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhur İttifakı'na katılmaları ile birlikte tartışılmaya başlayan parti programında HÜDA PAR programında Cumhuriyet karşıtı dinci isyan nedeniyle İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Şeyh Sait’le ilgili ifadeler de yer alıyor. Programda, "Başta Şeyh Sait olmak üzere Kürtlerin büyük bir saygı ile andıkları Kürt âlimlerine zulmedildiği resmen kabul edilmeli, yakınlarından ve bütün halktan özür dilenmelidir" ifadeleri kullanılıyor.
Partinin 10 yılı dolayısıyla hazırlanan videoda ise Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk ve beraberindeki heyetin TBMM açılışındaki görüntüleri verilerek; ‘namlusu düşmana çevriliyken gönlünü düşmana kaptırmış kadolar’ ifadeleri kullanılmıştı.
Gerçek Gündem
İslamcıların kavgası bitmiyor! "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır!” diyen Kuytul hakkında...629 izlenme
Alican Uludağ Metris Cezaevi'nden mesaj gönderdi! 'Kalemimi satmadım'22 izlenme
"Turbun büyüğü" Şimşekli fotoğrafta! Bahadır Özgür o evraktaki "İngiliz Mehmet" detayını açıkladı!44 izlenme
Erdoğan emekli hesabı yaptı, Özgür Özel yalanladı29 izlenme
ABD bir İran gemisine daha el koydu! İşte o görüntüler33 izlenme
Can Atalay Meclis'e Silivri'den seslendi: "Geçerli bir Anayasa var mı?"39 izlenme
Ekonomide 'yatırım krizi' yaşanıyor122 izlenme
Çadırdaki kiracıdan ağır hasarlı evin kirasını istedi! Hiç mi vicdanın sızlamadı?45 izlenme
İmamoğlu'ndan tramvayda Erdoğan'a gönderme: "Rizelinin yeri siyasette alınır"
Yandaş Sabah’tan dezenformasyon! İBB’den ‘gölette ölen 2 çocuk’ haberine yalanlama
DEİK'ten tepki çeken çağrı! "Afrikalı öğrencileri işe alın"
Süleyman Soylu şikâyet etti; Sedat Peker'in açıklamaları nedeniyle RTÜK 3 kanala ceza kesti!