Şeyh Said ve 47 müridi 1925 yılında başlattıkları gerici ayaklanmanın ardından Diyarbakır Dağkapı'da idam edildi. O tarihten beri gericiler, Şeyh Said üzerinden cumhuriyete ve kuruluşa saldırmayı sürdürüyor.
Terör örgütü Hizbullah ile kurduğu ilişkilerle bilinen ve son dönemde yaptıkları gerici açıklamalarla tepki çeken HüdaPar, Şeyh Said'in ölüm yıl dönümünde yaptığı açıklamayla adeta cumhuriyete nefret saçtı.
AKP listeleri ile TBMM'ye giren HüdaPar'ın gençlik örgütlenmesi Hür Gençlik, Şeyh Said'in ölüm yıl dönümünde paylaştığı mesajda, "İmam, Şeriat'tan saparsa kıyam vaciptir." diyerek laik, Kemalist sistemin İslâm'a ve İslami değerlere savaş açması üzerine kıyam eden ve bu uğurda şehadet makamına ulaşan Şeyhimiz Şeyh Said Efendi ve yarenlerini kıyamlarının senei devriyesinde rahmet, minnet ve iftiharla anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhur İttifakı'na katılmaları ile birlikte tartışılmaya başlayan parti programında HÜDA PAR programında Cumhuriyet karşıtı dinci isyan nedeniyle İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen Şeyh Sait’le ilgili ifadeler de yer alıyor. Programda, "Başta Şeyh Sait olmak üzere Kürtlerin büyük bir saygı ile andıkları Kürt âlimlerine zulmedildiği resmen kabul edilmeli, yakınlarından ve bütün halktan özür dilenmelidir" ifadeleri kullanılıyor.
Partinin 10 yılı dolayısıyla hazırlanan videoda ise Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk ve beraberindeki heyetin TBMM açılışındaki görüntüleri verilerek; ‘namlusu düşmana çevriliyken gönlünü düşmana kaptırmış kadolar’ ifadeleri kullanılmıştı.
Gerçek Gündem
Necati Özkan'dan 'casusluk' suçlamasına Kandıra'dan sert yanıt: "Artık yeter yazık, günah!"11 izlenme
Ali Erbaş 'Boykot ürünlerini evine sokan imanını sorgulasın' demişti, arabasından saatine Erbaş'ın arşivi boykot ürünleri sergisi gibi çıktı!20 izlenme
SGK uzmanından 'emekliye zam' açıklaması: İki tarih duyurdu34 izlenme
Türkiye'ye yeni bir göç dalgası gelir mi? Hakan Fidan'dan Halep açıklaması32 izlenme
Binali Yıldırım'ın yeni görevi belli oldu92 izlenme
Sedat Peker'den inanılmaz hamle!67 izlenme
Deprem davalarında skandal: Göz göre göre deliller yok edildi!30 izlenme
Ve Mansur Yavaş bir vaadini daha yaptı133 izlenme