Yandaş Sabah gazetesinde yer alan bir haberde, İstanbul Başakşehir’de Mısırlı 3 çocuktan Basel (7) ve Fares Ahmed Muhammed (10) adlı iki kardeşin boğularak hayatını kaybettiği göletin İSKİ’nin sorumluluk bölgesinde olduğu iddia edildi. Söz konusu iddiaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yalanlama geldi.
“Başakşehir ilçemizde yaşanan elim olayla ilgili, İBB’nin köklü kuruluşu İSKİ’yi suçlayan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesi’nde 2 çocuğun gölette boğularak hayatını kaybettiği su birikintisinin oluştuğu alan kesinlikle İSKİ’nin mülkiyet ve sorumluluğunda değildir.
Boğulma olayının meydana geldiği adres, Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesinde, yağış sularının birikmesiyle sonradan oluşan, doğal olmayan su birikintisi (gölet/göllenme) mahiyetinde bir yerdir.
Ayrıca doğal olmayan bu alan, dere yatağı olmadığı gibi dere güzergahı ve dere kolu da değildir. Su birikintisinin olduğu yerde dere bandı da mevcut değildir.
Dolayısıyla İSKİ’nin meydana gelen üzücü olayda herhangi bir ihmal, kusur ve sorumluluğu bulunmamaktadır.
Hayatını kaybeden çocuklara Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, olayla ilgili İSKİ’yi ve İBB yönetimini sorumlu göstermeye çalışan yalan haberlerle ilgili her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Tele1
CHP'den AKP'ye kaynak önerisi "TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’deki mal varlıklarının satılsın, parası ülkeye getirilsin!"157 izlenme
Ruhsar Pekcan'ın bakan olmadan önceki skandalları ortaya çıktı!126 izlenme
Türkçe tabelalardan kovuluyor! Burası Suriye değil bakın neresi?65 izlenme
Tüm gözler Narin davasında! Mahkeme Başkanı açıkladı: Kararın verileceği saat belli oldu66 izlenme
Deprem bağışlarının nereye harcandığı belli oldu51 izlenme
AKP’li belediye başkanı Sungur'u, makam şoförü yakmış! Rüşvet çarkını tek tek anlattı26 izlenme
ÇYDD'den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a şeriat tepkisi: "Günümüz çağdaş devlet yapısında yeri yoktur ve olmayacaktır"29 izlenme
Vaka sayıları hakkında bomba iddia!92 izlenme
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 6. ayında, felaketten etkilenen Hatay'ın son durumu havadan görüntülendi
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Açılan sandık yüzde 92 oldu…
Mehmet Boynukalın’dan tepki çeken 23 Nisan paylaşımı!
Yenidoğan Çetesi davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor: "Doktor 'Çek fişi gitsin' dedi"