ABD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki ziyareti sırasında Washington’daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde çıkan kavga nedeniyle açılan davanın iki tutuklu sanığı, suçlamaları kabul etti. Sanıklar ABD’de ağır ceza gerektiren nitelikte şiddet suçu işlemeye teşebbüsle suçlanıyordu.
DW Türkçe’de yer alan habere göre, Erdoğan’ın korumalarının da karıştığı kavganın ardından yargılanmalarına başlanan 45 yaşındaki Sinan Narin ve 50 yaşındaki Eyüp Yıldırım, haklarında dava açılan 19 sanık arasındaydı. ABD’de yaşayan ve olay sonrası gözaltına alınan Narin ile Yıldırım, davanın tek tutuklu sanıklarıydı. İddianamede suçlanan 15 koruma hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tutuklu iki ismi ziyaret etmiş, “Washington’da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, Milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik” ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan, olaya ilişkin korumaları hakkında da tutuklama kararı çıkarılmasına tepki göstermiş ve “Korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD’ye götürüyorum? Amerika’nın Hans’ı ile mi kendimi koruyacağım?” demişti.
http://halktv.com.tr/erdoganinkorumalarisuclamalarikabuletti268004
HAMAS'tan otoyolda katliam! Yoldan geçen sivillere yakın mesafeden ateş ettiler50 izlenme
'550 milyon TL harcadılar ama o fidanlar tutmaz'247 izlenme
Yusuf Dikeç'ten Duplantis ve Elon Musk sözleri: "Dünyaya örnek olmak güzel bir duygu"58 izlenme
21 yılda ülkeyi bu hale getirdiler41 izlenme
İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmıştı144 izlenme
Çalışma Bakanlığı'ndan flaş EYT açıklaması: "Gündemimizde yok"53 izlenme
CHP mitingi öncesi Çerçioğlu'na tepki çok büyük: “Aydın halkı nefret içinde. Bunun hesabını ilk sandıkta soracak"21 izlenme
Hatay, deprem kayıpları için yürüdü34 izlenme
Memurlara da Atatürk’ü unutturdular!
Kürşat Ayvatoğlu'nun yanında çalıştığı belediye başkanı konuştu! AKP'deki referansı kim?
Vaka artışının durdurulamadığı Şanlıurfa'da 2 haftada 2 bin 200 ev karantina altına alındı!
İran hapishane yangınından sonra karıştı! Gardiyanlar el bombası attı ve otomatik silahlarla ateş açtı