Rize’de şehir içi minibüsçülerin zam talebinin görüşüldüğü Encümen Toplantısında, AKP’li Meclis üyesi Kadir Öksüz ile Rize Şehir İçi Dolmuşçular Kooperatif Başkanı İsmail Uzunsakal arasında tartışma yaşandı.
Tartışma esnasında Uzunsakal, AKP'li Meclis üyesi Öksüz’ü darbettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Gece, gözaltında tutulan ve bugün nöbetçi savcılığa çıkarılacak olan Uzunsakal’ın serbest bırakılması için kooperatif üyesi onlarca minibüsü şoförü ilk önce Rize Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Minibüs şoförleri, daha sonra; Atatürk Caddesi üzerindeki AKP Rize İl Başkanlığı önüne yürüdü. Minibüsçüler, AKP İl yöneticileri ile görüşmek istedi. Ancak talepleri yerine getirilmedi. Şoförler, Uzunsakal’ın serbest bırakılması talebi ile yaklaşık iki saat boyunca eylem yaptı. Polis, AKP İl Başkanlığı’nın binasının etrafında güvenlik önlemi aldı.
Bir taksici yurttaş, “Biz sokak çocuğu değiliz. Esnafız, esnaf. Neredeler? Oy zamanı dökülüyorlar sokağa. Şimdi benim sorunumu çözsene. Neredesin? Bu partinin il başkanı var, yardımcısı var, yöneticisi var. İl Başkanı muhatap olmuyorsa, vali muhatap olacak. Rize’nin denetimi valide, valimiz bizim valimizdir. Sesimize kulak verecek. O da bizi takmıyorsa, buradan bizi yollasın Batum’a gidelim, nereye gidersek gidelim. Biz esnafız, vatandaşız. O zaman sabaha kadar sokakta duralım" dedi.
Öte yandan öğle saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Başkan Uzunsakal, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şoför esnafı ise başkanlarının adliyeden çıkışını Adliye Sarayı’nın önünde bekledi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Camide DJ'li eğlence Diyanet'i karıştırdı!
Merdan Yanardağ, Tarık Akan'a hakaret edenlere çok sert tepki gösterdi !
SADAT’tan ‘paramiliter’ iddialarına yanıt!
Yumurta tane ile satılır oldu! "Ekmekle yarışıyor. Bu işin sonu iyi değil"
Depremde on binlerce insan öldü, AKP akıllanmadı: Denizi doldurup yapı inşa edecekler
CHP'li Tanal açıkladı: Öğrencilerin 'çalışma salonu' TÜGVA'ya verildi!
İşte Sedat Peker'in Beykoz'daki evine yapılan silahlı saldırının görüntüleri!
İstanbul Havalimanı'nın 2 milyarlık garanti ödemeleri de ertelendi!
Emekliye yüzde 25’lik zam teklifi değişmezse kim ne kadar maaş alacak?
Türkiye'nin şifresini 40 saniyede çözdü !
Memur ve Emekli Ne Kadar Zam Alacak? İşte Masadaki Rakam
Murat Çalık ve annesinin hastane fotoğrafları yürek yaktı: İki kare anlattı her şeyi
Ünlü anketçiden canlı yayında şok iddia! Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi durumundaki planını açıkladı
Erdoğan ve Ethem Sancak hakkında suç duyurusu!