Psikiyatr Dr. Cumhur Boratav gazeteci yazar Semra Topçu'ya son dönemlerde yayınladığı birbirinden ses getiren ifşa videoları ile gündemden düşmeyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e ilişkin çok konuşulacak yorumlar yaptı.
Boratav, konuşması sırasında şunları söyledi:
Sedat Peker bana da inanmayın derken çok ince oyun oynuyor. Birey olarak bunları kendiniz sorgulamanız ve inanmanız gerekiyor diyor. Daha önce ceza almasını önlediğiniz bir kişiyi 32 yaşında 1o yıl hapse atıyorsunuz Temiz Eller Operasyonu'ndan sonra. Gelip kendisi teslim oluyor.
Kendi anlayışına göre aklanma süreci yaşıyor ve büyük bir olasılıkla da kendi entelektüel üniversitesinde cezaevinde kaldığı yıllarda yapıyor. Evet o yıllar içerisinde geliştirmişe benziyor.
Ne yalan söyleyeyim gördüğüm şu: Bunların birleştirilme ve kurgulama şekli çok iyi danışman iki üç tane danışmanı olduğunu gösteriyor. Cumburbaşkanının danışmanlarında daha iyi. Kurgulaması için istihbarat şirketlerinden yardım almasına gerek yok. Yıllardır içinde zaten.
Dedim bu doğuştan 'standup'çı ya. Bir şekilde zihnindeki bir şeyi anlatırken çok yetenekli. Doğuştan gelen bir yetenek. Ne zaman nereye gelecek o kurgu asla kaybolmuyor. Son 15 dakikada da gazetecilerin istediğini, tanıklığını veriyor. İlk 45 dakika çok güldüm.
Onu çıldırtmışlar.Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in Kenya’da yakalandığını New York Times bile yazdı ama bizim medya bilemedi!
Çoğu "yurtdışı” derken, bazıları Uzakdoğu’da, Afrika’da yakalandı yazdı. Halbuki Kenya basını 5 Mayıs’tan beri yazıp duruyormuş!
Bırakın Selahaddin Gülen'in yakalandığı yerin öğrenilememesini. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ta “Yakında FETÖ takımından da önemli bir isim elimizde" dediğinde gazetecilerin harekete geçip araştırması gerekirdi.
İşte videonun tamamı:
Sedat Peker: "MİT’çilik oynayan aslında sadatçı olan şahıslar yan komşuyla benim evi karıştırmışlar"71 izlenme
Falyalı'nın bahis paraları Malta'da mı aklandı? İstanbul'daki dev operasyon gündeme getirdi.. Öldürülen sır isim işaret etmişti51 izlenme
Ekonominin hali, Bakanı yalanladı!85 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Can kaybı 4.515'e. vaka sayısı da 163.103'e yükseldi!65 izlenme
Eski MİT Müsteşarı Cevat Öneş'ten çok kritik SADAT açıklaması! "Siyasi suikast veya saldırı olabilir"39 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?78 izlenme
Narin Güran cinayeti davasında önemli gelişme! Nevzat Bahtiyar yeniden yargılanacak24 izlenme
Bütçe fazla çıktı, vatandaşlara prim dağıtılacak!215 izlenme