Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2026 dönemine ilişkin tüketici enflasyonunu açıkladı.
Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 30,65 arttı, aylık yüzde 4,84 arttı
TÜFE'deki on iki aylık ortalama artış ise yüzde 33,98 artış oldu.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ocakta TÜFE'nin aylık ,yüzde 4,21 artacağını tahmin ediyordu. Böylece enflasyon beklentilerin çok üzerinde gerçekleşirken aylık bazda son 12 ayın en yüksek seviyesi görüldü.
Enflasyonun öncü verileri de ocakta hızlanmaya işaret etmişti. İTO'nun açıkladığı İstanbul enflasyonu aylık yüzde 4,56, yıllık yüzde 36,15 seviyesindeydi. Türkİş'in verilerine göre, gıda enflasyonu aylık yüzde 3,58, yıllık yüzde 41,08 olmuştu.
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından hesaplanan Tüketici Fiyat Endeksi (ETÜFE), yüzde 6,32, yıllık 53,42 oldu.

TÜFE yıllık değişim oranları (%), Ocak 2026
En yüksek ağırlığa sahip üç ana harcama grubunun yıllık değişimleri şöyle oldu:
Gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 31,69 artış, ulaştırmada yüzde 29,39 artış ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 45,36 artış olarak gerçekleşti.
Aylık bazda ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 6,59 artış, ulaştırmada yüzde 5,29 artış ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 4,43 artış yaşandı.
Çekirdek enflasyon tarafında da hızlanma görüldü. Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 30,11, aylık yüzde 4,22 arttı
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,11 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 33,82 artış olarak gerçekleşti.
NEFES
Son tarihi hatırlatıp uyardı: "Bizi daha tehlikeli günler bekliyor"10 izlenme
AKP ve MHP’den istifa eden çok sayıda muhtar CHP’ye katıldı!48 izlenme
Erkan Baş'tan Erdoğan'a: "Efendi gibi gelip hesap vereceksin, sonra Katar'a mı kaçarsın bilemiyorum"62 izlenme
Benzine dev zam yolda37 izlenme
Adalet Yürüyüşü'ne, AKP'lilerden de destek gelmeye başladı !1675 izlenme
AKP döneminin borçları nedeniyle CHP'li Atakum belediye başkanının makam odası haczedildi!43 izlenme
Alman gazeteciden Atatürk'e alçak saldırı! Dünyanın saygı duyduğu lidere nefretini kustu!49 izlenme
Ayşe Ateş’ten davaya saatler kala yeni mesaj: "Aklımızla alay etmeyin"21 izlenme
AKP Grup Başkanı milletin meclisinde milletin aklıyla alay etti: “Türkiye, OECD ülkeleri içinde vergi yükü en düşük ülkelerden biridir”
Sedat Peker'den yeni Levent Göktaş paylaşımı!
ABD’li senatörler: Türkiye’ye kredi verilmesine karşı çıkın
Ekrem İmamoğlu açıkladı: İstifa ettiler