İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik operasyonda yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun dahil birçok İBB çalışanının tutuklanmasına yol açan soruşturmada henüz hiçbir somut delil ortaya çıkarılamazken tanık ifadeleri tutuklama gerekçesi yapılmıştı.
İBB soruşturmasında tanık olanlardan birinin Kültür A.Ş.'nin eski avukatlarından Selman Narman olduğu ortaya çıktı. İktidara yakın gazetelerin "rüşvet çarkını anlattı" diye sunduğu Narman'ın Kültür A.Ş.'den kovulduğu ve kurum ile husumetli olduğu öğrenildi.
Soruşturma kapsamında açık tanık olarak 2019'dan Şubat 2023'e kadar "usulsüz ihale ve işlemlere şahit olduğunu" öne süren Narman'ın 2021'de verdiği ifadesinde ise şimdiki soruşturmaya konu edilen ihalelerin hukuka uygun olduğunu anlatmış.

Yaklaşık 4 yıl önce bizzat ihale komisyonu üyesi ve avukat sıfatıyla verdiği ifadede, ihalelerin hukuka uygun olduğunu ve hiç kimseden talimat almadığını anlatan Narman, işten çıkarıldıktan sonra bir anda söylem değiştirerek Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun alehyinde ifade vermiş.
Murat Ongun'un avukatı Serkan Günel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Narman'ın 9 Ağustos 2021'de verdiği ifadenin tutanağını da ekleyerek şunları yazdı:
"Bugün basında yer alan bazı haberlere göre müvekkilim Murat Ongun hakkında gerçek dışı ve iftira niteliğinde beyanda bulunan tanıklardan biri Kültür A.Ş’nin eski avukatı Selman Narman isimli kişiymiş.
Üzücü olan, bu kişinin bir meslektaşımız olması ve daha önce çalıştığı bir kurum aleyhinde savcılığa beyanlarda bulunmuş olmasıdır. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu meslektaşımız Kültür A.Ş tarafından İş Kanunu m. 25/2’den haklı sebeple işten çıkarılmış ve işe iade davası açmış yani kurumla husumeti olan biridir.
Durumun diğer ilginç bir yanı ise bugün müvekkil ve İBB iştiraki Kültür A.Ş aleyhine ifadelerde bulunan Selman Narman’ın aşağıda sonuç kısmını paylaşacağım bir ifadesi:
Selman Narman, 9 Ağustos 2021 tarihinde kendi imzasıyla 10 sayfalık ayrıntılı bir ifade vermiştir. Bu ifadesinde, şu anda büyük yolsuzluk olarak gösterilerek soruşturmaya konu edilen ihalelerin hukuka tamamen uygun olduğunu, bizzat ihale komisyonu üyesi ve avukat sıfatıyla detaylıca anlatmıştır. Kendisine bu ihaleler yapılırken herhangi bir talimat alıp almadığı sorulduğunda ise açıkça "hayır, hiç kimseden talimat almadım" cevabını vermiştir!
Bugün ise aynı Selman Narman, tamamen aksi yönde bir ifade vererek, müvekkilim Murat Ongun'un kendisine talimat verdiğini öne sürmektedir!
Sormak gerekiyor: Hangisi doğru? Ne değişti? Hangi vaat veya şartlar altında bu ifadeyi verdi?
Hukuk ve adalet er ya da geç gerçeği ortaya çıkaracaktır."
Dikkat çeken iddia: "Anketlerde 'para' manipülasyonu. AKP seçime gitmez, gidemez"10 izlenme
AKP’li Özel’den #HerŞeyÇokGüzelOlacak diyen ünlülere: Adaletinizin terazisini sileyim!120 izlenme
Üniversiteliler kiralık ev bulamıyor! Boş daireler 2 bin TL'den başlıyor!29 izlenme
Zamlar Türk halkını enerji tasarrufunda Avrupa şampiyonu yaptı! “Bizimki çevrecilikten değil fakirlikten”45 izlenme
Bahçeli oy kullanırken dikkat çeken hareket23 izlenme
Erdoğan korkusu 'sansür' getirdi! Habertürk, CHP Sözcüsü Öztrak'ın basın toplantısında Erdoğan videosu gösterilmeye başlanınca apar topar yayını kesti!54 izlenme
AKP inkâr ediyor ama işsizlik İŞKUR belgeleriyle böyle tescillendi!97 izlenme
'O mu kurtardı ülkeyi' diyenlere !132 izlenme
Güllü'nün ölümünde o detay çok konuşulmuştu: TÜBİTAK'a gönderildi
Soylu'dan Emre Olur'la ilgili açıklama: Emniyet teşkilatımızı yakın takiple ülkemize bir soysuzu daha getirdiği için tebrik ediyorum.
Adana’dan Silivri’ye adalet çığlığı! Zeydan Başkan için “Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü” devam ediyor
Erdoğan'ın rekor oy aldığı Sincik’te yurttaşlar isyan etti: “Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ dedi ama şu anda köylü milletin kölesi oldu”