Su ve elektrik kesintilerinin ardından Z kuşağı öncülüğünde başlayan eylemlere ordunun destek vermesiyle Madagaskar daha da karıştı.
Muhalefet, Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın azil sürecini başlatacağını duyurduktan sonra Rajoelina bugün Ulusal Meclis'i feshettiğini duyurdu.
Facebook'ta yapılan duyuruda Rajoelina'nın meclis liderleriyle ve Senato ile görüştüğü belirtildi.

Madagaskar muhalefet lideri Siteny Randrianasoloniaiko ise Rajoelina'nın talimatının hukuki geçerliliği olmadığını bildirerek "Ulusal Meclis Başkanı, kendisine konuyla ilgili danışılmadığını söylüyor" dedi.
Diyalog çağrısına "istifa et" yanıtını alan Rajoelina dün akşam yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında "Ülkemizin birliğini korumak ve bu krizden çıkmak için diyaloğa açık olmalıyız" demiş ancak istifa etmeyi reddetmişti.

Rajoelina dün yaptığı açıklamada "canını korumak" için güvenli bir bölgeye gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Fransız basını ise dün yaptığı haberlerde Rajoelina'nın Fransa'ya ait askeri uçaklarla önce Madagaskar'ın doğu kıyısındaki SainteMarie Adası'na, oradan da Mauritius üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gitmiş olabileceğini bildirmişti.
Ne var ki Madagaskar polisi de cumhurbaşkanının ülkeden kaçtığı haberlerinin ardından Z kuşağının safına geçtiğini duyurdu. Emniyet genel müdürü, ordu ve jandarmayla dayanışma içinde olduklarını belirtti.
Hafta sonu ise ordunun elit CAPSAT birliği, protestoculara destek açıklaması yayınlayarak "Yalaka olup çıktık. Halkı korumamız gerekirken yasadışı emirleri uyguluyoruz. Üstlerinizin emirlerini yerine getirmeyin. Yoldaşlarınızı vurmanızı söyleyenlere silahlarınızı doğrultun çünkü biz öldüğümüzde ailelerimize onlar bakmayacak" açıklamasını yapmıştı.
NEFES
Konsensus Araştırma Başkanı: Modele göre Kasım'da erken seçim var65 izlenme
İzmir'deki konsere gittiler! Duman'dan ihraç edilen teğmenlere özel selam34 izlenme
Türk bilim insanlarından önemli çalışma: Kalp ritim bozukluğunun genetik nedenleri belirlendi141 izlenme
Müslümanım, 81 yaşındayım, başkalarının giyimine hem karışırım hem de hakaret ederim !4043 izlenme
O rapor yayımlandı: Türkiye, internet özgürlüğünde geri kaldı!24 izlenme
TEKNOFEST'te maske krizi! Fahrettin Koca, damat Selçuk Bayraktar'ın isteğini reddeti!121 izlenme
Aleviler, Cemevi saldırılarına karşı bir araya geldi: "Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz...!"50 izlenme
'Reisin dava adamıyım' diyen müteahhidin yaptığı site mezarlığa döndü33 izlenme
AKP’li başkandan skandal Rahşan Ecevit paylaşımı!
Özgür Demirtaş: "Üzülerek söylüyorum, çok pahalıya patlayacak"
'TSK’nin geleceğinde 'Damat’ın oyu önemli, 40 yıl asker üniforması giymiş orgeneralin görüşü önemsiz hâle geldi'
Niğdeli çiftçi böyle isyan etti: Vallahi battık billahi battık, Allah çarpsın battık!