Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından artan vakalarla ilgili açıklama yaptı.
Pandeminin dalgalar şeklinde 12 yıl süreceğini ifade eden Özlü, şunları belirtti:
* Normalleşme sonrası bir miktar vaka artışı beklenen bir durum. Asıl olan bu artışın miktarı ve devam edip etmeyeceği. Bugün, önceki 3 güne göre artış daha sınırlı. Tedbirlere uyarak normalleşmeliyiz. Eskiye dönemeyiz. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.
* Filyasyon çalışmaları, sorunun nerelerden kaynaklandığını gösterir. Vaka artışının gözlendiği kentlerde il pandemi kurulları, bu verilere göre alacakları kararlarla kontrolü sağlayabilirler.
* Salgın yakın zamanda bitecek olsaydı, normalleşmeyi öteleyebilirdik. Ama görünen o ki, bu pandemi dalgalar şeklinde 12 yıl sürecek. Bu durumda normalleşmeyi durdurmak veya geciktirmek yerine, kontrollü ve tedbirli normalleşmeyi gerçekleştirmek zorundayız.
* Salgını azdırmadan normalleşme mümkün. Yeni dönemi şöyle tanımlayabiliriz. Maske, mesafe ve hijyenden ödün vermeden, eskiden yaptığın her şeyi yapabilirsin.

"Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir!"237 izlenme
Mahir Polat tekrar hastaneye sevk edilecek!17 izlenme
Belediyelerin borç rekoru AKP’de16 izlenme
İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıya ünlü isimler tepkisiz kalmadı: Cem Yılmaz, Tarkan ve Şahan Gökbakar'dan çarpıcı mesajlar31 izlenme
İhraç edilen teğmenlerin bölük komutanı TSK’ya dönüş davası açtı!16 izlenme
AKP’li başkandan skandal sözler! "Bodrum'u almadan Muğlayı almamız zor. O nedenle..."66 izlenme
Var olan yasalar yetmedi: Erdoğan nasıl 'gazi' olacak?453 izlenme
Vatandaşların ekonomi isyanı: "Şu anda uygulanan asgari ücret insanlık suçudur"40 izlenme
Öğretim görevlisi babadan, oğluna özel kontenjan!
Fahiş kira artışı yapan ev sahibi istediğini alamayınca aileye kabus yaşattı!
Tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat 'Aziz İhsan Aktaş Davası'nda savunma yaptı: "İtirafçı olmam istendi"
Altaylı: AK Parti teşkilatları 'seçimin yenilenmesi garanti' diye bilgi geçmeye başladı