Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Diyarbakır’da, yıkılan 7 binadan 2’sinde enkaz kaldırma ve aramakurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan binalarla ilgili bazı iddialar üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda 67 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanarak gözaltına alınan 39 şüpheliden 15’i tutuklandı. Gözaltına alınanlardan 2’si savcılık ifadesi sonrası, 22 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
2 MÜTEAHHİT YAPTIKLARI BİNANIN ENKAZLARINDA HAYATLARINI KAYBETTİ
Deprem sonrası iddialar üzerine başlatılan soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkarılan 67 kişiden Celal İrkören’in yaptığı Sözel Apartmanı’nın, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı’nın müteahhidi olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalarda Celal İrkören’in Sözel Apartmanında, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı’nın enkazında kalarak, yaşamını yitirdiği belirlendi.
SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR
Cumhuriyet Başsavcılığının, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma da devam ediyor.
Deprem nedeniyle, Yenişehir ilçesindeki bir site ve Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak’taki Sözel Apartmanı ile Bağlar ilçesindeki Tesisler Kavşağı’nda bulunan Serin2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi’ndeki Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki Dündar Apartmanı ve Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Hisami Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin Deprem Soruşturma Bürosu tarafından bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı görevlendirildi. (DHA)
Sözcü
KİT’lerin zararı bir yılda yüzde 1037 arttı!33 izlenme
Narin cinayetinde flaş gelişme: 2 gözaltı daha37 izlenme
Kiev'de esaret: Türkiye mahsur kalan uçaklarını istiyor62 izlenme
Eski Savunma Bakanı Akar'dan Öcalan yorumu: "Bu şehitlerimizin kanını yok saymak değil"16 izlenme
Resmi Gazete'de Yayımlandı: İşte Erdoğan'ın Mal Varlığı43 izlenme
Ekonomistler enflasyon rakamlarını nasıl yorumladı? “TÜİK ENAG’ı aylık bazda geçti, IMF hazırlığı mı?”30 izlenme
Vatandaş, AKP'yi ve çevre katliamını mükemmel özetlemiş !181 izlenme
Akşener'den Ezgi Mola'nın çağrısına yanıt: "Az kaldı"37 izlenme
İktidar açıklamak zorunda kaldı: Çeçen yalnız değilmiş 2 yandaş daha varmış
Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye getirilen Gülüşken ailesine, İsveç devleti 'Sınır Dışı' talebiyle dava açtı!
Genç işsizler milyonları aşarken, sayıları 200 bine ulaşan hafızlara istihdam alanı açıldı!
Ekrem İmamoğlu'ndan videolu mesaj: "Adalet isteyen milyonlara selamlarımı gönderiyorum"