BloombergHT’den Açıl Sezen’in programına konuk olan Harris, “Seçimin erkene alınması iyi oldu yoksa biz sürdürülemeyen politikalarla zaman kaybedecektik. Şimdi bunun arkada kalması iyi oldu. Artık piyasaların da seveceği politika değişiklikleri olması gerekir, eğer bu yapılmazsa piyasa yeniden Türkiye’yi cezalandırabilir” dedi.
TÜRKİYE DAİMA ENFLASYONU GÖZ ARDI EDİYOR
Bu değişikliklerin en önemlisinin OHAL’in kaldırılması olacağını belirten Harris, “Bunun yanında ben TCMB’nin ‘enflasyon hedefimiz yüzde 7 ve politikayı da enflasyonun bu seviyenin altında kalması için uygulayacağız’ demesini beklerim. Türkiye daima enflasyonu göz ardı ediyor ve para birimindeki hareketlere göre piayasayı belirliyor. Eğer bunu yaparsa en büyük ekonomik kriz başına gelebilir. TCMB gerçekten hedefinin ne olduğunu açıklamalı ve buna uyacak şekilde davranmalı” dedi.
Harris ayrıca, Erdoğan’ın güçlü ekonomistleri iş başına getirmesi ve işlerini yapma imkanı vermesinin, MB’yi özgürleştiren politikalar uygulanmasının piyasa açısından iyi olacağını söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/piyasalarturkiyeyicezalandirabilir2487136/
Netanyahu zehirlendi, hastaneye kaldırıldı17 izlenme
Rahmi Turan kaynağını da açıkladı: Talat Atilla185 izlenme
Erdoğan davet etmiş: Vatandaş enkaz altındayken yandaşa 1,2 milyar TL’lik ihale47 izlenme
'Bu kol ve saat Cumhur İttifakı’nın kendisidir'13 izlenme
Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de33 izlenme
Jandarma ekipleri, selde buldukları Atatürk fotoğrafını elleriyle yıkadı!84 izlenme
Instagram yasağında ağır fatura! Ümit Boyner'den iktidara çok sert tepki66 izlenme
Kasiyer, indirimli ürünleri soran kadına 'Maske, duş jeli, orkid, çay bardağı seti" yanıtını verince, kadının kocasının saldırısına uğradı!54 izlenme