UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde bulunan Kapadokya'daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan peri bacalarının olduğu bölgedeki yol yapım çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından video paylaştı. Öztunç’un Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bakanlığın sosyal medya hesaplarını etiketleyerek yaptığı paylaşım şöyle:
"Göreviniz bu rezalete son vermektir"
“UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde bulunan Kapadokya'daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mehmet Nuri Ersoy tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir.
Ortahisar- Göreme arasında yol yapacağız diye milyonlarca yıllık peribacaları yıkılıyor. Bu yapılan tarihe, Anadolu’ya ihanettir. Yol başka güzergahtan yapılabilir ama bu peribacaları bir daha asla gelmez. Bu ihanetin hesabını sormak boynumuzun borcu.”
Öztunç paylaştığı ikinci videoda da, "Kapadokya bölgesinden ihanetin görüntüleri gelmeye devam ediyor. Bu ihaneti, rezaleti durdurun. Dünya’da başka kapadokya yok, peribacalarına kıymayın. #Peribacalariniyikiyorlar." ifadelerini kullandı.

Yeniçağ
Türk Şeker 2020'de önceki yıllara göre daha çok borçlandı, daha az ödeme yaptı
Kadınlar toplantılarda neden daha az soru soruyor?
MAK Araştırma’dan yeni seçim anketi… AKP’de dramatik düşüş durdurulamıyor
Şehide haciz gönderen avukatın bürosuna saldırı!
'Özgür Özel'in ofisinde' vekillere karşı çöpten barikat
Arap basını: Lübnan'dan kaçan Suriyeli sığınmacılar da Türkiye'ye mi akın edecek?
Türkiye’nin de aldığı Çin aşısı için mutasyon raporu: Yeterli antikor sağlamıyor
Erdoğan'ın memleketi Rize'de de İmamoğlu tepkisi büyüyor: "Sizin bu faşist, bu cuntacı anlayışınıza karşı hiçbir zaman boyun bükmeyeceğiz"
AKP'de bir ilk! AKP’nin aday tanıtım toplantısı öncesi kavga çıktı!
Özgür Demirtaş, iflasın rakamlarını çıkardı: Kurtuluşun reçetesini verdi
Beşiktaş taraftarının mesajı net 'Türkiye laiktir, laik kalacak !'
Bahçelievler’de dönüşüme giremeyen binanın sakinleri çözüm bekliyor: "Kırık duvarları seyrederek bekliyoruz ölümü"
Cübbeli Ahmet, Alaattin Çakıcı'nın elini öpmek için şekilden şekile girdi!
Erdoğan'ın memleketi Rize'de emekliler sokağa çıktı: "Emeklileri yok sayanları biz de yok sayacağız"