Mahmut Tanal'ın soru önergesinin ardından Milli Saraylar Başkanlığı'ndan yanıt geldi.
Başkanlıktan yapılan açıklamada "Milli Saraylar'ın envanterinde yer alan 300 bini aşkın taşınabilir tarihî eserler içerisinde iddia edildiği gibi '46 kilogram ağırlığında som altından 2 adet vazo' hiçbir zaman var olmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Başkanlığın açıklamasının ardından Tanal, Milli Saraylar Başkanlığı'nın "Hiçbir zaman var olmadı" dediği "vazoların" fotoğraflarını paylaştı, "Bu tarihi eserler şu an nerededir?" diye sordu.

İDDİALAR ESKİ BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN ÇIKTI
Konuyla ilgili görüştüğümüz Tanal, iddiaların eski bir öğretim görevlisi olan milletvekilinden çıktığını söyledi. Tanal iddia sahibi kişinin daha önce bir okulda müdür olarak görev yaptığını, bir okul gezisi sırasında Dolmabahçe Sarayı'nda "vazoları" gördüğünü, sonrasında yaptığı gezilerde göremeyince de kendisine haber verdiğini söyledi. Tanal da bu gelişmelerin üzerine soru önergesi verdiğini söyledi. Tanal, bu "vazoların" bir yere taşınıp taşınmadığını veya akıbetini sorduklarını belirterek, "Benim yaptığım denetim mekanizması" dedi.
Tanal, Başkanlığın cevabıyla ilgili ise "Kilo ve kavram(vazo veya şamdan) karmaşasına girmeden bu vazoların veya şamdanların yeri açıklanmalı. Ayrıntılı bir bilgi vermekten, soru sormamızdan çekiniyorlar" ifadelerini kullandı.
ŞAMDANLAR NEREDE
"Kayıp vazo" iddiaları üzerine ulaştığımız Milli Saraylar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Adnan Gayhan ise Tanal'ın iddiaları sonrasında araştırma yaptıklarını belirterek, "Dolmabahçe Sarayı'nda böyle vazolar olmadığını gördük. Ayrıca değil Türkiye, dünyada bu büyüklükte vazo hatırlamıyorum" dedi.
Akşam saatlerinde Tanal'ın attığı şamdan görsellerini hatırlatan Gayhan, "Bu şamdanları Abdülmecid'in Muhammed peygamberin türbesini için yaptırmış. Bu şamdanlar 56 sene öncesine kadar Topkapı Sarayı'ndaki Fatih Köşkü'nde sergileniyordu. Köşk restorasyona alınınca da bu eserler depolara kaldırıldı. Bu eser sergide değil depoda. Ayrıca vazo değil şamdan" açıklamasını yaptı.
Gayhan ayrıca bu eserlerin hiçbir zaman Dolmabahçe Sarayı'nın kapısından bile geçmediğini söyledi.




İstanbul sığınmacı deposu haline geldi26 izlenme
Savunma Sanayii'nde skandal ortaya çıktı: Hem devlet hem özelden ballı maaşlı müdürler45 izlenme
'Sedat Peker' operasyonu: 10 gözaltı72 izlenme
“Hastalar, depremde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaderine terk edildi” iddiası: “Yeni doğan ünitesinde çocuklar soğuktan ölmüştü!”29 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! Toprağa gömülü silahlar bulundu36 izlenme
Tutuklanma kararına tepkiler sürüyor! Halk İmamoğlu için sokaklarda29 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme başladı27 izlenme
İstanbul'da 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 lira oldu31 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: İkinci gizli tanık da ifadesini geri çekti
YSK'nın seçime iptal bahanesi yaptığı kişiler konuştu! Dikkat çeken sözler...
TUSAŞ saldırısındaki soru işaretleri: "Uzun namlulu silahlarla jandarma noktasından nasıl geçtiler?"
Sözde şeyhi bahçeye gömdüler, savcılık el koyunca müritleri olay çıkardı!