Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya devam ederken, restoran, kafe ve lokantalar kapatılırken geçtiğimiz hafta sonu Uludağ’da otel doluluk oranları yüzde 100’e yaklaştı.
Farklı otellerde düzenlenen eğlencelerde, koronavirüs kısıtlama kuralları arasında yer alan maske ile sosyal mesafeye aldırılmadığı dikkat çekti. Pek çok noktada müzik eşliğinde kalabalık grupların geç saatlere değin eğlendiği gözlendi.
Uygulanan tedbirler doğrultusunda iş yerleri kapatılan ve destek alamayan yurttaşlar, Uludağ’da konaklananların pistlerde yoğunluk oluşturmasını, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmamasına tepki gösterdi.
Uludağ’da tatil yapanların eğlence ve kayak pistlerindeki görüntülerinin yayınlanması üzerine sosyal medya kullanıcısı pek çok vatandaş, duruma tepki gösterdi. Koronavirüs kısıtlama kararlarına eşit olarak uyulması gerektiğini belirttiler.
Geçen hafta Uludağ’da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlenmeleri üzerine otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası uygulandı. Maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan 10 kişilik gruba toplam 76 bin 380 TL para cezası uygulandı.
AKP’li belediye, Atatürk Köşesi’ni kaldırdı!
AKP'de 'bölünme' sinyalleri: İl Kadın Kolları Başkanı istifa etti
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında jandarma eri tutuklandı
Muharrem İnce'den Erdoğan'ın Tunç Soyer'le ilgili söylediği sözlere cevap gecikmedi!
Ülkeyi ayağa kaldıran Müslüme olayında anneden şok itiraf
A Haber'de yandaş yalakalar, Suriyelilerin vatandaşlığını utanmadan bakın nasıl savunuyor !
Kılıçdaroğlu'ndan 'İki maaş ikramiye' çağrısı: "Her şeyi biz mi öğreteceğiz size"
Sırbistan, AB baskısı nedeniyle Türk vatandaşlarından vize isteyebilir
Tacizci adam böyle etkisiz hale getirildi...
Özgür Özel'den 'mutlak butlan'a karşı net mesaj: "Biz boynumuzu veririz ama boyun eğmeyiz"