Sırbistan'ın Avrupa Birliği'nin (AB) baskıları nedeniyle vize isteyebileceği ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi.
Belgrad, 1 Ocak'tan itibaren Hindistan ve Gine Bissau vatandaşlarından seyahat vizesi istemeye başlayacak. Ülke, kasımda da Tunus ve Burundi'ye vize uygulamasını hayata geçirmişti.
Sırp basınına göre Sırbistan, büyük ihtimalle gelecek aylarda AB üyesi olmayan bir dizi ülkeye daha vize uygulamasına başlayacak. Bu ülkeler arasında Türkiye, Belarus ve hatta Sırbistan'ın müttefiki konumundaki Rusya da yer alıyor.
AVRUPA KOMİSYONU ÇAĞRI YAPMIŞTI
Avrupa Komisyonu, daha önce Bakan ülkelerinden vize rejimi konusunda AB ile uyumlu olmasını talep etmişti. Bu kapsamda Sırbistan ve diğer bölge ülkelerinin Türkiye'den vize talep etmesi istenmişti.
Sırbistan hükümeti, haziranda Türkiye ile seyahatlerde karşılıklı olarak pasaport yerine kimlik kullanılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi tamamladığını açıklamıştı
Sırbistan, Türkiye dışında Azerbaycan, Küba, Katar, Bahreyn gibi çok sayıda ülkeyle vizesiz seyahat anlaşmaları imzalamıştı. Avrupa Birliği üyesi olmayan Sırbistan, Türkiye gibi aday ülke statüsünde.
Çarpıcı analiz: ABD üslerinde savaşın maliyeti yüz milyonlarca dolar22 izlenme
Asgari ücrette rakam 17.500'lerden 14 bin, 15 binlere indi: Peki gerçek rakam ne olacak?34 izlenme
Kent Lokantası soruşturmasının ardından Vedat Milor'dan ilk açıklama22 izlenme
Lüks aracında, elinde bir tomar parayla konuşan hoca zenginliğinin dini açıklamasını yaptı!52 izlenme
Sedat Peker'in videosuyla gündeme gelen Erkam Yıldırım'a bir şok da mahkemeden geldi!82 izlenme
Adana depreminde dağdan kopan kaya parçaları köydeki bir eve çarptı76 izlenme
Kadın cinayetlerini protesto eden üniversite öğrencilerine gözaltı22 izlenme
İBB'ye soruşturma açan Süleyman Soylu'nun FETÖ'yü akladığı video yeniden gündemde! '15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı, FETÖ yapmadı!'74 izlenme