Cumhuriyet’ten Mahut Lıcalı‘nın haberine göre Özel, Erdoğan’ın sözlerine, “Referandumdaki oy yüzde 50’nin biraz üzerindeydi ve dünya kadar yalanla kandırmışlardı. Hani güçlü Meclis olacaktı, Meclis’in hali ortada. Hani yetkiyi alınca Erdoğan, doları, faizi, işsizliği düşürecekti, hepsi fırladı gitti. Ülkeyi yönetemiyor, ülke savruluyor. Bakanlar Meclis’e kanun teklifi yollamayacaktı, yarışa giriyorlar kanun teklifi yollama konusunda. Millete biz ne söylediysek doğru çıktı, onlar ne söylediyse yanlış çıktı” diye konuştu.
AKP’nin referandum kitapçığını okumaya utandığını kaydeden Özel, vatandaşların Cumhurbaşkanı’nın taraflı olmasından, polemik yaratmasından ve hakaret etmesinden her gün hem siyasi muhataplarına hem de onlara oy verenlere had bildirmesinden rahatsız olduğuna işaret etti.
Özel, şunları dile getirdi:
“Anketler var. Bugün olsa referandum yüzde 70 ‘hayır’ çıkar. İki sene önce kandırıp da yüzde 51 aldığın referanduma nasıl güveneceksin? Nasıl onun üzerine oturup da ülkeyi yöneteceksin? Hani sandıktan kaçmazdı Erdoğan? OHAL’de anayasa mı değiştirilir? OHAL’de değiştirdiğin anayasayı, bu halde bir kere daha tartışalım diyoruz.”
AKP'nin uçak saltanatında karar: AYM 'Dur' dedi!80 izlenme
Devleti tarikatlara teslim etmenin sonu bu!164 izlenme
Hükümet AKP'li belediyelerin bıraktığı borca dayanamadı307 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan faiz kararına tepki! "Bu düzen vatandaşa kaybettiriyor"11 izlenme
İmam Hatip kapandı, İsmail Tarman geri döndü!833 izlenme
Artık tüm güç Saray'da toplanıyor: Yetki tekeli!197 izlenme
İBB Meclisi bu iddiayla çalkalanıyor... AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!38 izlenme
Vergiyi neredeyse bir tek emekçiler ödüyor9 izlenme