Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında faaliyetleri sürüyor.
Daha önce Bitlis’in Hizan ilçesindeki Nurs Ortaokulu’nda ‘Kâbe’ maketinin etrafında öğrencilerin tavaf ettirildiği etkinliğin aynısı Hatay’da bulunan okulda da yapıldığı ortaya çıktı. Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan Altınkaya İmam Hatip Ortaokulu’nda Aralık 2023’te ‘Hac ve Umre’ konulu etkinlik düzenlendi. Sınıfa ‘Kâbe’yi temsilen bir maket konuldu. Üzerlerinde beyaz bir şal sarılı olan öğrenciler maketin etrafında ‘tavaf ettirildiği’ öğrenildi. Sınıfta bulunan akıllı tahta da ise Kâbe’den görüntüler açıldı.
“Hac ve Umre konumuzda öğrencilerimizle uygulamalı olarak tavaf ibadetini yerine getirdik.”
Birgün’ün haberine göre, söz konusu okulda ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinlikler bununla da sınırlı kalmadı. Aynı tarihlerde söz konusu okulda okuyan öğrenciler Altınkaya Ravda Camisi’ne götürüldü. Öğrencilere imam eşliğinde namaz kıldırıldıktan sonra yerleri süpürdüğü, camları ve masaları sildiği görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Aynı zamanda çocuklara cami içinde eşya da taşıtıldı.
Ayrıca öğrencilerin cami minaresine çıkarttırılarak tekbir de çektirildiği ve çocukların “Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” dediği görüldü. Söz konusu görüntüler sosyal medya hesabında şu ifadelerle paylaşıldı: “Temizlik imandandır düsturuyla çevresine duyarlı olan öğrencilerimiz, Altınkaya Radva Cami’sini temizleyip, düzenlediler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çevresine duyarlı, değerlerine saygılı, kültürüyle özdeşlemiş altın gençlik.”
Kaynak: Birgün
Tele1
Kamu bankaları reklam yağdırdı: Fatura 3,7 milyar TL30 izlenme
SP'li Eski İl Başkanı Fatih Karahan, paylaştığı karikatürle "Erdoğan'a ve Bahçeli'ye hakaret" ettiği iddiasıyla ifadeye çağırıldı34 izlenme
'Çin'den 1 milyar avro borç alınacak'284 izlenme
Türkiye'nin en değerli arazisi! Merkez Bankası’nın Levent’teki milyarlık arsasında cami inşaatı başladı!231 izlenme
Erdoğan birlik ve beraberlik gününde Kılıçdaroğlu’na yüklenince programı terk ettiler!108 izlenme
Savcılık harekete geçti! Melih Gökçek'e Ankapark şoku44 izlenme
AKP kolları sıvadı: Seçim kararı böyle alınacak27 izlenme
22 yaşındaki genç kendini asarak intihar etti!218 izlenme