"Herkes İçin Sürdürülebilir Kalkınma" başlığıyla açıklanan raporda, yaşanan iklim değişiklikleri karşısında ülke kaynaklarının en verimli ve çevre dostu bir şekilde değerlendirilmesinin amaçlandığı vurgulanmıştı. Raporda, "Bu politikalar, ekonomik büyüme ve kalkınma hedefleri doğrultusunda, enerji verimliliğini artıracak ve olumsuz çevre etkilerini azaltacak politikalar geliştirilmesini hedeflemektedir" denilmişti.
RAPORDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE VURGU YAPILMIŞTI
Yaşanan iklim değişikliklerinin ayrıntılı bir şekilde ele alındığı raporda, Türkiye'nin hem çevresel ve coğrafi yapısı gereği, hem de bölgesel gelişmişlik, gelir seviyesi ve altyapı kapasitesi farklılıkları nedeniyle iklim değişikliğinin önemli seviyede etkisi altında olduğu vurgulanıyor.
Raporda, Türkiye'de, bölgesel olarak farklılıklar olmakla birlikte, son 50 yılda sıcaklık, yağış ve deniz seviyelerinde kayda değer değişikliklerin de olduğu belirtilmiş, uyarılarda bulunulmuştu.
'HÜKÜMET SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ'
Hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediği savunulan raporda, ''Bunun en temel nedeni, Hükümetin Türkiye için ortaya koyduğu kalkınma politikasının ekonomik, çevresel ve sosyal politikaların etkileşimine duyarlı bir temel çerçeve oluşturamamasıdır'' deniliyor.
"AKP'NİN, İKLİM FELAKETLERİNE KARŞI ÖNLEM ALMADIĞINI GÖRÜYORUZ"
"İklim değişikliğine uyum konusunda AKP hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmeyerek yoksul çiftçileri kendi kaderlerini terk ettiğini, su varlıklarının sınırsızca sömürülmesine neden olduğunu, orman alanlarına talanın önünü açtığını ve yaşanan aşırı iklim felaketlerine karşı önlem almadığını görüyoruz" denilen raporda, iklim değişikliği sorunun öneminin algılanması konusundaki vizyon eksikliği ve politikalarda kısa dönemli popüler kazanımların uzun dönemli yapısal değişim ve dönüşümlere tercih edilmesi, sorunun etkili bir şekilde ele alınmasının önündeki en büyük engeller olarak belirtilmişti.
"İKTİDARIN PERFORMANSI ÇOK ZAYIF"
Raporda, "İktidarın genel olarak deprem, sel, kuraklık gibi doğal risklerin yönetimi konusundaki performansı da çeşitli örneklerde görüldüğü üzere çok zayıftır" ifadeleri de yer almıştı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/chpnin2011deakpiktidariniraporileh87745.html
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.630 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.398.878’e, can kaybı da 49.473’e ulaştı!74 izlenme
Pazar alışverişi sırasında AKP'yi eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Özselgin'in hapsi istendi!77 izlenme
BİSAM: Açlık sınırı 15 yılda 4 kat artarak aylık 1,698 lira oldu115 izlenme
Mahkeme “THK Atatürk’ün Türk milletine emanetidir” dedi ve THK hakkında bakın ne karar verdi!116 izlenme
Yakınları enkaz altında kalan bir depremzede: 'Avrupa seni kıskanıyor da sen 4 gündür bir kepçe niye gönderemiyorsun?'31 izlenme
İBB Medya A.Ş.'ye polis baskını13 izlenme
"İzin kullanmadım” demişti: Gökçek 647 gün izi yapmış98 izlenme
Polis aracının kapısını açan Afganlıdan tepki çeken sözler! 'Türk polisinden korkmuyorum'74 izlenme
IŞİD'li kadının 'Türkiye de adil yargılanacağına inanıyor musun' sorusuna cevabı 'Mahkemenin durumuna bağlı, buradan giden bir çok kişi dışarıda geziyor !'
Alım gücü azaldı, kuruyemiş de lüks oldu
Belediyelere karşı SGK adımı: Bütçeden aldıkları pay kesilecek
Abdülhamid’in kız kardeşinin Atatürk'e gönderdiği telgraf ortaya çıktı!