CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve üniversite öğrencileri, boykot çağrısında bulundu. Bu çağrılar kapsamında, 2 Nisan'da alışveriş yapmama ve bazı markaları boykot etme eylemleri düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu boykot çağrılarını "nefret ve ayrımcılık" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla resen soruşturma başlattı.
Bu kapsamda sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yapan 16 kişi için gözaltı kararı verildi. Emniyet kaynakları bunlardan 11'nin gözaltına alındığını belirtti. Soruşturmada gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınanlar arasında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu da bulunuyordu.
Hakimlik, Üzümoğlu'nun da aralarında yer aldığı 11 hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve ''ayda iki kere imza atma" şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
Bu sırada Cem Yiğit Üzümoğlu'nun çok sayıda meslektaşı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne desteğe gitti.

Adliyede gün boyunca bekleyen ve gelişmeleri takip eden oyuncular arasında Ahmet Mümtaz Taylan, Barış Atay, Kubilay Aka, Coşkun Saylak, Kerem Fırtına da vardı.

Nefes
Konya’da provokasyon! Laikliği hedef alan bir grup sokaklara ‘yaşasın şeriat’ yazıp görüntüleri sosyal medyada paylaştı54 izlenme
Devletin nasıl hortumlandığının kanıtı ortaya çıktı: Geçiş garantilerinde 6 ayda devletin kasasından çıkan paraya bakın33 izlenme
Economist’ten ortalığı karıştıracak doğalgaz yorumu: Boş bir hayal143 izlenme
Bir skandal da İSKİ’de! 1 km gitti, 42 bin 794 litre yakıt harcadı!61 izlenme
Zelenski'den flaş açıklama! 'Çok yakında söyleyebileceğiz'26 izlenme
Yağmur gibi yağan zamlar sonunda bir işe yaradı: Suriyeliler hayat pahalılığı yüzünden Türkiye'yi terk ediyorlar!29 izlenme
Askeri araç devrildi: İki askerimiz şehit108 izlenme
Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri Açıklandı! İstanbul yine zirvede işte diğer 50 şehir25 izlenme
Ümit Özdağ'ın avukatından tutuklama talebi sonrası flaş sözler! "Kervanın yolda düzüldüğü bir soruşturma"
‘CHP’li belediye çöpleri sokağa döküyor’ diyen AKP’li başkanın yalanını kamera görüntüleri ortaya çıkardı!
Türk bayrağını ve Atatürk posterini yerden kaldırmak için canla başla koştular! Helal olsun Cumhuriyetin çocuklarına
Müslüm Gündüz'den skandal ifadeler: "Zerre kadar namusu şerefi haysiyeti olan adam kızını üniversiteye verebilir mi ya? Karısını, kızını kıskanmayan deyyus cennet kokusu alamaz"