CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM gündemine gelmesi beklenen sokak hayvanları hakkındaki yasal düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu var ama çare uyutma değil" dedi.
Özel, TV100'de katıldığı programda soruları yanıtladı. Sokak hayvanlarına yönelik düzenleme hakkında Özel "Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu var. Kovid'den sonra ciddi şekilde var çünkü o sırada çok ciddi şekilde ürediler ve kısırlaştırma faaliyetlerine de yeterli çaba gösterilmediği anlaşılıyor. Artık bu sabah işine, okula, camiye gidene bir tehdit" dedi.
"UYUTMA SADECE KUDUZ GİBİ HASTALIKLARDA VAR"
Bu durumun sınıfsal bir sorun haline dönüştüğünü ifade eden Özel, şunları söyledi:
Toplu taşıma kullanana veya korunaklı bir sitede oturmayana sorun, diğeri açısından değil gibi. 2020 yılında Meclis'te bir komisyon kurduk. Hayvan Haklarının Korunması Komisyonu raporu yayımlandı ve Genel Kurul'da da görüşüldü. Hayvan hakları fonu kurulacak diyor bu rapor. Fon parayı; belediyelerin aldığı vergilerden, şans oyunlarından, kesilen idari para cezalarından, yapılacak bağışlardan alacak.
Fonla etkin bir kısırlaştırma seferberliği ve yeterince barınak yapılacaktı. Bunu yapsaydık 4 yılda böyle bir sorun olmayacaktı. Bu raporda uyutma diye bir şey yok. Uyutma konusu tedavi edilemeyen, kuduz gibi hastalık durumlarında sadece var. Bunların dışında uyutma yok. Bugün karşı karşıya olduğumuz konu, 'Tasarruf yapacağız, buna ayıracağımız para yok. Ne yapacağız, öldüreceğiz.' Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu fonun mutlaka kurulması lazım. Çare itlaf, uyutma değil.
ERDOĞAN'I HAZİRANIN İLK YARISINDA BEKLİYOR
CHP lideri, Erdoğan ve Bahçeli ile görüşmelerine de değindi. Özel, şunları aktardı:
MHP lideri Sayın Bahçeli’den randevu aldım. Önce hakkını teslim edelim. Kurultayı kazandıktan sonra Sayın Bahçeli 2. gün beni arayıp tebrik etti. Ben de yılbaşında, bayramda kendisini aradım. Sayın Erdoğan’la yaptığımız görüşmeden Sayın Bahçeli’ye de ayrıntılı olarak bilgi verdim. Erdoğan’dan neler talep ettiğimiz anlattım dolayısıyla mini bir Erdoğan görüşmesindeki benim 28 dakika süren söz hakkını 1012 dakika Bahçeli’ye özetledim. Sayın Bahçeli’de diyalog ortamıyla ilgili geri bildirimleri de olumlu yöndeydi.
Kendisinin diyalog meselesinde geride duran bir siyasetçi olmadığını vurgulayan önemli yaklaşımları oldu. Bahçeli'nin normalleşme sürecine kredi verdiğini oradan anladım. Hasan Doğan’a da hem taziye dilekleri ilettik hem teşekkür ettik. Resmi Gazete’de bu kararlar yayınlanacağı dakikada bizim Namık Tan’a WhatsApp’tan Sayın Genel Başkanın Cumhurbaşkanımızla görüşmede bahsettiği konuyla ilgili bir bildirim yapmış, bu da çok nazik bir şey.
Bunun bilinmesini istedim ben. Ben de kendisini aradım ve bu çok önemli Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ettim. 22 yıllık İktidar, muhalefet çelişkisinde bir ziyarete karşı iadeyi ziyaretin 15 gün içinde olması beklenmez. Haziran’ın ilk yarısında bekliyorum.
Sözcü
Fatih Altaylı 56 gün sonra YouTube'a döndü! Duruşma sonrası ilk sözleri gündeme bomba gibi düştü!13 izlenme
Otel faciasında ikinci itiraf: "Yeni otelde de yangın sistemi yok"19 izlenme
AKP’ye isyan eden teyze 'Ona oy veren iyi, öbürleri hep terörist ! Olacak iş mi ?'936 izlenme
Bir esnaf isyanı da Eskişehir’den: "3 dükkânım vardı ikisini sattım, borç bitti ama ben de bittim!"45 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 55.791 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.745.657’ye, can kaybı da 33.454’e yükseldi!88 izlenme
Uzman isimden dikkat çeken analiz: Sedat Peker'in beden dilinden öyle mesajlar çıktı ki!62 izlenme
Memurluktan atılan Tezcan Karakuş Candan: "Bugünden itibaren Mustafa Kemal'in memuruyum"46 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.624 yeni vaka tespit edildi, 20.550 kişi sağlığına kavuşurken, 189 kişi hayatını kaybetti!49 izlenme
'YSK kararları hiçbir merciye götürülemez !' dediler, ama ortaya referandumu iptal ettirecek bir belge çıktı !
Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atandı
Memleketine bayramlaşmaya gitti miting oldu! Trabzon’da İmamoğlu fırtınası!
Meral Akşener’den Erdoğan’a zor ‘Sinan Ateş’ soruları…