Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Salihli Jeoparkı’ndaki Halk TV canlı yayında konuşan CHP Lideri Özel, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin deprem döneminde kendi ailesi enkaz altındayken vatandaşların yardımına nasıl koştuğunu ilk kez anlattı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un o dönemde “Adıyaman’da hayat normale döndü” sözlerinin ardından yaşananlara da değinen Özel, bu sözlerin ardından Adıyaman'a gelen yardımların bir anda nasıl bıçak gibi kesildiğini de anlattı.
Özel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “Adıyaman’da hayat normale döndü” sözlerine ilişkin şunları söyledi:
“O bunu dedikten sonra Abdurrahman Tutdere; ağabeyinin çocuğu, eşi ve yeğenini elleriyle çıkardı, battaniyeye sardı, köyüne götürdü, defnetti, tekrar enkazların başına geldi, Adıyamanlılara sahip çıktı. Bundan bir süre sonra, ‘ Adıyaman’da hayat normale döndü’ denince bütün yardımlar kesildi Adıyaman’a. ‘Bu yapılan iş alçaklıktır’ gibi bir laf etmiş Abdurrahman. Bunun üstüne bu Bakan, Abdurrahman’ı gördüğü bir yerde, halkın arasında Abdurrahman’ın üzerine doğru yürümüş, ‘Sen bunu bana nasıl dersin’ diye. Abdurrahman da kendini kaybetmiş, bunun iki yakasına yapışmış. Zor ayırmışlar. O günden sonra Adıyaman, Abdurrahman’ın yakasını bırakmadı ‘Sen bizi bırakmayacaksın’ diye. O isyanlarını korkmadan dile getirip bir de bu yüzsüzlüğe karşı da sinirlerine hakim olamayıp iki yakasına yapışınca Bakan’ın, Abdurrahman’a demişler ki ‘Biz artık seni bırakmıyoruz. Bu Adıyaman’ın hakkını sen savunursun.’ Adıyaman’a bir sahip çıkma hikayesidir Abdurrahman Tutdere’nin hikayesi. Bir siyasi hikaye değildir.”
Erdoğan'dan Trump'a 47 milyar dolarlık söz
Köprülere çuvalla para emekliye 100 lira zam! Kapanmada geçiş garantisi tıkır tıkır işleyecek!
'Suriyeliler gitsin' imza kampanyasına Senegalli adam da imza attı
Tarikatçılardan Ekrem İmamoğlu'na ölüm tehditleri!
Haber yapan gazeteciler içeride tecavüz sanığı dışarıda!
Değerli kâğıtların satışına zam
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış istifa etti!
Bakan Koca açıkladı: 25.401 yeni vaka tespit edilirken, 123 kişi hayatını kaybetti, 52.269 kişi sağlığına kavuştu!
Yüzüne karşı 'Eleştirilmeyecek kişi misin?' dedi: Arka arkaya bombaladı Erdoğan da dinledi
Doktorlar, mühendisler gidiyor onlar böyle geliyor! Kocaeli Gebze'de bir TIR'ın dorsesinden çıkan kaçak göçmenler, koşarak şehre dağıldı!
Kayseri Şehir Hastanesi'nden endoskopi için randevu almak isteyen bir vatandaşa 1 yıl 4 gün sonraya yani 2025 yılına randevu verildi
AKP'nin İstanbul itirazı YSK kararlarıyla boşa düştü
İstanbul'da emekli olmak: Ne çıkış biletine ne ilaca para var!
TSK duyurdu: Afrin’de bir asker daha şehit oldu