CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaretlerde bulundu.
Figen Yüksekdağ'ı ziyaret eden Özel "Bir partinin genel başkanı elinde bulunan kamu gücüyle rakiplerini ekarte etmek için elinden geleni yapıyor. Demirtaş 'Seni Başkan yaptırmayacağız' dediği için başına gelmeyen kalmadı. Hem Yüksekdağ hem Demirtaş umut ediyorum ki özgürlüklerine kavuşur, siyasetteki yerlerini alırlar" dedi.
Özel, siyasilerin hapiste olmalarına itiraz edilmesi gerektiğini ifade eden Özel "Erdoğan, yenemediği, bileğini bükemediğini içeriye atıyor. 19 Mart bundan farksız bir süreç değildir. Beşinci de yeneceği belli olan Erdoğan'ın korktuğu İmamoğlu içeriye atıldı" ifadelerini kullandı.
İBB soruşturmasından tutuklu olan isimleri de ziyaret ettiğini anlatan CHP lideri, ardından soruları yanıtladı.

İmamoğlu'nun aday olamaması halinde B planı sorulan Özel "Planı herkes biliyorsa plan olmaz" dedi.
Hakkında dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir çalışma olmadığını ifade eden Özel, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in süreç komisyonun basına kapalı çalışacağını duyurmasını eleştirdi.
"Hadsizlik etmiş" diyen Özel, komisyonun nasıl çalışacağına üyelerin karar vereceğini bildirdi.
CHP lideri "Yanlış hesap yağıyorlar. İYİ Parti katılmadığında 4748'e düşmüyor. Üye sayısının nitelikli çoğunluğu olur. Meclis Başkanı'nın yapmadığını Abdullah Güler yapıyor. Hadsizlik yapıyor. Daha ilk günden komisyon üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyor" dedi.
Komisyonun basına kapalı çalışması halinde CHP'nin kararının önemine işaret eden Özel "Dünün endişelilerine söylüyorum. O zaman 'CHP iyi ki katılmış' diyecek misiniz arkadaşlar?" ifadelerini kullandı.
MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın komisyonda bilgi vereceğini, bu durumda kapıların kapatılacağını anlatan Özel "Biz bu kapıyı açın demeyiz, MİT'ten duyduğumuzu dışarıda söylemeyiz. Ama komisyonun vermediği kararı Abdullah Güler veremez" diye konuştu.
CHP lideri, belediyelere yönelik soruşturmaların da komisyonda ele alınıp alınmayacağına yönelik soruya yanıtında 'seçimden sonrasına' işaret etti:
Demokratik bir ülkede olmaması gereken her şey orada masaya taşınacak. Sivil siyaset yargı eliyle dizayn edilmek isteniyor. Bu AKPMHP'deki siyasetçileri de tehdit ediyor. Yarın iktidar değişti, açtıkları yoldan yapmayacağız da biz yürümeye karar verdik. Bir tane savcı yolluyorsun oraya aslında fevkalade CHP'li birini başsavcı diye yolluyorsun.
AKP'li belediye başkanlarına Ki şu anda Aziz İhsan Aktaş'ın ihale aldıklarının yüzde 17'si CHP'li, yüzde 83'ü AKP'li. Geçmişteki ve bugünkü AKP'li belediye başkanlarını toplarım. İftiracıya meclis üyelerinin isimlerini verdirip alırım. Her birini yerine CHP'li başkan vekili seçerim.
Her bir AKP'li belediye başkanının haysiyetiyle oynarım. Utanmasam yapmayız da çocuklarıyla tehdit ederim... Her topun bir geriye dönüşü var. Allah'tan biz intikam fikrinin insanları değiliz. Demokrasi fikrinin insanlarıyız. Bir gözü dönmüşe denk gelecekler, bu yaptıkları zulüm ilk seçimden sonra kendilerine dönecek. AKP'li vekiller, belediye başkanları, meclis üyeleri bu deli bozukların açtığı yoldan gidecek bir deli bozuğa denk gelseler tehdit altındalar. Demokratik siyaset tehdit altında.
Köy çocukları imamlara kaldı32 izlenme
Kızı için emekliliğini ertelemişti, bu sabah şehit düştü21 izlenme
Akaryakıt zamları tarımı bitiriyor: Çiftçi traktörü çalıştıramıyor!45 izlenme
Asgari ücrette kritik görüşme sona erdi: İkinci toplantıdan da rakam çıkmadı42 izlenme
TUSAŞ'a saldıran teröristler 9 yıldan beri aranıyormuş!28 izlenme
Tepkiler çığ gibi büyüyor... 103 emekli amiralin yayınladığı 'Montrö' bildirisine soruşturma!96 izlenme
Mersin Büyükşehir operasyonunda ikinci dalga: Belediye çalışanları gözaltında21 izlenme
Doğalgaza üçüncü büyük zam!222 izlenme
Erdoğan'ın yakın arkadaşı yüzlerce kamu ihalesini kaptı!
İBB Davası'nda bu kayıtlar delil olmuş! Gerçek olması için 'ışınlanmak' gerekiyor
Cübbeli, canlı yayında İsmail Saymaz'la tartıştı ! 'Bu program böyle devam etmez, şekerim fırladı, papağan bu'
Adana’da bir Ramazan davulcusu, vatandaşları İzmir Marşı’yla sahura kaldırdı !