24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girerek Cumhuriyet tarihinin en genç milletvekili olan Rumeysa Kadak, 14 Mayıs 2023 tarihli seçimlerde de AKP'den İstanbul milletvekili seçildi.
Bu süreçte Meclis faaliyetlerine yeterince katılmadığı gerekçesiyle eleştirilen Kadak'ın sosyal medya paylaşımları da sık sık tartışma konusu oldu. Son olarak 11 Kasım'da yaptığı paylaşım ile "Durum güncelliyorum: Oxford’dan mezun oldum" ifadelerini kullanan Kadak, kendisine yöneltilen eleştirilerin ardından Oxford Üniversitesi'nde tamamladığı yüksek lisans eğitimini burslu olarak kazandığını belirtti.

PROGRAMIN EN DÜŞÜK ÜCRETİ 2 MİLYON 662 BİN LİRA
Oxford Üniversitesi'nin hazırladığı "The Scholarships for Women" programı ile yüksek lisans eğitimi alan Kadak, "Maalesef İngiltere’de Türkiye’deki gibi ücretsiz eğitim yok, fakat ben Oxford’un resmî bursuyla okudum. (Oxford’un sitesinde görebilirsiniz) Maksimum 4 kişinin faydalanabildiği bu bursa hak kazandığım için minnettarım." ifadelerini kullanırken, program için ödediği ücreti paylaşmadı.
Buna karşın Oxford Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiler, söz konusu programın ortalama 121 bin sterlin (yaklaşık 5 milyon 324 bin TL) olduğunu gözler önüne sermekte. Ayrıca program için 'tamamen burslu' öğrenci seçeneği bulunmuyor.

Öğrenciler için sunulan iki farklı burs seçeneğinden ilki, 'Forté Foundation' adıyla sağlanan ve yalnızca kadın öğrencilere yönelik 37 bin 500 sterlin indirim uygulayan bir burs programından oluşmakta. Yüksek lisans programının bir diğer bursu ise 'Club MBA' adıyla anılmakta ve öğrencilerin eğitim ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılmasına imkan vermekte.
Birinci burstan yararlanan öğrencilerin eğitim ücreti Türk lirası ile 3 milyon 674 bin TL'ye denk gelirken, en yüksek burs olan Club MBA'den faydalananlar ise yüksek lisans eğitimleri için Oxford Üniversitesi'ne 2 milyon 662 bin TL ödeme yapmak zorunda.
Sözcü
İmamoğlu protestolarında 296 genç tutuklanmıştı: Erol Evgin'den iktidara çağrı!29 izlenme
Yüzbinlerce öğrenci yerel seçimde oy kullanamayacak!33 izlenme
Şişli Etfal de Gezi’yi devralan vakfa!48 izlenme
Cami yapımı için Kent Ormanı’nda ağaç kesimine tepki: ‘Rektörün görevi cami yapmak değil, bilimsel eğitimdir’32 izlenme
Benzine zam geliyor!46 izlenme
Ünlü kahin Baba Vanga, tüm dünyayı etkileyen 'Corona Virüsünü' yıllar önce böyle bilmiş!168 izlenme
İzmir Şehir Hastanesi açıldı, sorunlar diz boyu! ‘İdare edin’ dönemi25 izlenme
CHP'li Umut Akdoğan TRT'ye çıkacağını açıkladı, saat verdi!17 izlenme
Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen AKP'li vekilden Erdoğan'ı kızdıracak 'diktatör' yorumu !
Teğmenlerin davasında yeni gelişme! Saray danışmanının yalanı ortaya çıkarıldı
Seçime 1 gün kala Erdoğan'dan İsmailağa Cemaati liderine ziyaret
Cevizlibağ KYK Atatürk Kız Yurdu önünde eylem: "Taciz değil barınmak istiyoruz!"