ORÇEV, Fatsa’nın Altıntepe mevkiinde altın işletmeciliği yapan maden şirketlerinin çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunda belirttiği yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bölgedeki tehlikenin boyutuna ilişkin dilekçe yazdı.
ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, "Su, toprak zehirlendi. Meyve ve sebzeler olumsuz etkilendi, yaban yaşamı yok oldu, ormanlar kesildi. Şimdi de ÇED dosyasında toprakların nerelere döküleceği belli iken köy yolarına dökülüyor. Bu kabul edilemez. Yola dökülen toprakta siyanür var mı, çözülmüş maden var mı belli değil" dedi.
"BU NE VURDUM DURMAZLIK"
Şirketin bölgedeki çalışmalarının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Gönül, "Yoldan geçenler zehirlenebilir. Yollara dökülen toprak yağmurla tarım arazilerine karışması ve buharlaşması sonucu etkileri vahim durum yaratabilir. Yine yağış sonrası kaynak sular kirlenebilir. Maden atıkları artık evlerin önüne de dökülmeye başlandı. Bu ne vurdumduymazlık" diyerek tepki gösterdi.
"SU, TOPRAK ZEHİRLENİYOR"
Ayrıca Gönül, Fatsa’daki siyanürle altın işletmeciliğinin ardından Perşembe, Altınordu, Ulubey, Gürgentepe, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde yeni maden sahaları ilan edilmesi ve ihalelerinin yapıldığını belirterek "İzin vermeyeceğiz. Ülke talan ediliyor. Su, toprak zehirleniyor" dedi.
"YOLLARA DÖKÜLMESİYLE SUÇ İŞLENMEKTEDİR"
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilen dilekçede maden şirketinin, bölgedeki Bahçeler ve Masutlu mahallelerinin yollarına maden sahasından çıkan malzemeleri döktüğü ifade edilirken, "Şirketin ÇED raporunda posa dediğimiz toprakların (işlenen ve işlenmeyen) nerelere döküleceği belirlenmiştir. ÇED raporuna aykırılık teşkil etmektedir. Yollara dökülmesiyle suç işlemektedir" denildi.
Dilekçede, durumun incelenmesi ve toprağın yoldan kaldırılması istendi.
(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/orcevulketalanediliyorh48497.html
Hatay'daki orman yangını: 95 hektar alan küle döndü43 izlenme
Muharrem İnce, bebek katili Öcalan'ın mektubunu TRT'de okutan Erdoğan'ı bombaladı !411 izlenme
'Ucuz alışveriş için pazara akşam gidin' diyen Diyanet'ten çevre düzenlemesine 2 milyon 749 bin TL!86 izlenme
Susuz kalan depremzedeler bidonlarla AKP'li belediye binasını bastı!23 izlenme
"Referandum'da oy hırsızlığı yapıldı! Halk AKP’ye Osmanlı tokadı vuracak!”501 izlenme
Sedat Peker'den bomba Süleyman Soylu iddiası! 'Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun'107 izlenme
Trafikte saldırıya uğrayan savcının hikâyesi ortaya çıktı: İki bakanın ifadesini almak isteyince kara listeye alınmış35 izlenme
CHP Hatay vekili Mehmet Güzelmansur, Yayladağı'nda usulsüz Suriyeli seçmen kaydını engelledi !397 izlenme
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda özel güvenlikti, Kızılay'a yönetici oldu!
İzmir'de yabancı uyruklular tramvaydakileri rahatsız etti, tepki gösterenlere 'dinsiz' dedi! “Buraya şeriat gelsin o zaman görüşeceğiz”
Kapattırılan yasa dışı kumar sitesi sayısı geçen yıl 6 katına çıktı
'Kuvvetli suç şüphesiyle' tahliyesinden sonra yeniden tutuklanan IŞİD'ci, yine tahliye edildi!